10 voordelen van kort haar

SpotlessNaomi

Na jarenlang lang jaar gehad te hebben, heb ik nu sinds 3 weken kort haar! Om precies te zijn een ‘lob’, of wel een lange bob. Vanaf het moment dat het eraf was, merkte ik gelijk heel veel voordelen aan korter haar. Misschien halen deze redenen je wel over om ook je haar te knippen.

1. Het voelt veel lichter

Toen het net geknipt was durfde ik niet eens te voelen aan mijn haar, totdat ik in de spiegel keek. Op het begin voelde het echt alsof ik geen haar meer had, zo licht voelde het! Ik heb namelijk heel dik haar, waardoor het heel zwaar aan voelt. Zo veel lichter voelt het nu het korter is.

2. Veel meer volume

Doordat mijn haar veel lichter aanvoelt, ziet er dus ook veel meer volume in! Veel fijner met het stylen van het haar en ik houd wel van een beetje volume, wat toch wel af en toe moeilijk ging met mijn lange zware haren.

3. Stylen gaat veel makkelijker en sneller

Als we het toch over stylen hebben, dat gaat zo veel makkelijker! Stijlen of krullen duurt nu maar 5 minuten. Met mijn lange haar duurde het toch wel 15 minuten als het niet langer was.

4. Je gebruikt minder product

Je hebt minder haar, waardoor ik minder shampoo en conditioner gebruikt. Ook gebruik ik van alle andere producten veel minder product, waardoor korter haar dus ook voordeliger is!

5. Je haar is sneller droog

Ik heb een hekel aan nat haar. Ik krijg het er koud van en het zit sneller in de weg. Vroeger duurde het denk ik wel 2/3 uur voordat het droog was na het wassen. Nu duurt het denk ik een uurtje, misschien iets langer. Super fijn!

6. Ik slaap beter

Deze klinkt misschien een beetje raar, maar vooral de afgelopen weken lag ik ’s nachts steeds echt niet lekker in bed. Ik had veel last van mijn nek. Ik sliep altijd met een losse knot in mijn haar en dat trok toch een beetje aan mijn haar als ik aan het draaien was. Nu kan ik heerlijk met los haar slapen en dat is zo fijn.

7. Geen haar meer in je gezicht

Het liefst had ik thuis gewoon lekker een knot in mijn haar, anders zat het zo in de weg. Nu kan ik amper nog een knot in (dat is denk wel het enigste nadeel), een staart gaat gelukkig nog wel. Soms doe ik het nog in een halve knot, maar ik draag het eigenlijk altijd los. Ook veel beter voor mijn haar. Ook zit het gewoon leuker en er komt niet meer zo snel haar in mijn gezicht.

8. Minder snel warm

Ik heb het super snel warm en mijn lange haar hielp daar niet echt bij. Nog een reden dat ik het vaak in een knot had. Nu is er minder haar en is het een stuk minder warm! Misschien wel een beetje jammer voor in de winter, maar dan maar een sjaal om.

9. Je kan het wassen van je haar langer uitstellen

Ik was mijn haar sowieso maar om de 3 dagen, maar sinds het korter is merk ik dat ik er soms wel 4 dagen mee kan. Het lijkt wel alsof je veel minder snel ziet dat het vet is. Waardoor dit komt weet ik niet.. Misschien omdat je minder product gebruikt? Ook merk ik dat droogshampoo een stuk beter werkt dan toen ik langer haar had.

10. Eindelijk een verandering na al die jaren!

Ik was al een tijd mijn lange haren zat en het voelt heel erg fijn om eindelijk iets anders te hebben! Tuurlijk weet je nooit zeker van te voren of je het echt leuk gaat vinden, maar dan weet je in ieder geval dat het je wel of niet staat. Zo dacht ik er tenminste over voordat ik het liet knippen. Deze haarstijl die ik heb, een lange bob, staat eigenlijk iedereen wel en omdat het op 1 lengte is groeit het heel erg snel weer aan!4 Comments

  1. Hooww Noomie, ik wil ook weer kort haar maar we weten allemaal dat het mij niet staat haha. Maar je hebt wel met alles gelijk! Ik wil alle voordelen terug maar helaas.
    Tot zo, groetjes Germaine met half lang vies en zwaar haar ^^

    1. Oh, dat is jammer! En vriendin van mij heeft ook krullen, iets minder dan jou denk ik, maar die heeft ook kort haar maar haar kapper heeft de voorste plukken wat langer gelaten dan de rest. Misschien werkt dat ook wel voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *