salades van Sonja Bakker
In de zomer eet ik het liefst salades van Sonja Bakker. Haar bekende recepten boeken staan best een aantal recepten in voor heerlijke salades te maken. In de zomer is het gewoon vaak veel te warm voor aardappels, groente en een stukje vlees. Dan eet je toch veel sneller een lekkere salade. Ik laat je vandaag mijn 3 favoriete salades van Sonja Bakker boeken zien!
Aardappelsalade
Dit recept komt uit ‘bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 3’ en is voor 6 personen.
Ingrediënten:
1 kilo vastkokende aardappelen 1 fijngehakte ui
2 eetlepels balsamico azijn 100 gram fetakaas
5 eieren 150 gram cottage cheese
5 eetlepels halfvolle mayonaise 150 gram hamreepjes
2 eetlepels mosterd 5 bosuitjes
Kenia saladekruiden
Zout en peper
Schil en bak de aardappels in grove stukken. Giet ze daarna af en doe ze in een kom met azijn. Roer het goed door, zodat de azijn goed verdeeld is over de aardappels. Kook de eieren en laat ze afkoelen. Snij ze daarna door midden en doe ze in een aparte kom. Meng de eieren met de mayonaise, mosterd, ui, cottage cheese, bosuitjes, feta en ham. Doe het eimengsel bij de aardappels. Breng het op smaakt met peper, zout en saladekruiden.
Maaltijdsalade in ananas
Dit recept komt uit ‘Zomerslank met Sonja’ en is voor 4 personen.
Ingrediënten:
2 rijpe ananas 2 eieren
1 rode paprika 1 theelepel kerriepoeder
1 appel 4 eetlepels mayonaise
1 bleekselderij snufje zou en peper
200 gram gerookte kip 1 eetlepel olijsolie
1 zakje veldsla
De ananassen in stukjes snijden. Voeg 4 eetlepels mayonaise toe met de kerriepoeder en een beetje zout en peper. Snij de appel, paprika en bleekselderij en doe dit bij de rest. Kook de eieren en snij ze en doe ze erbij. Doe dan de gerookte kip erbij. Als laatste doe je dan de veldsla erdoorheen. In het recept staat dat je het kunt serveren in de ananas, maar dit hoeft natuurlijk niet.
Pastasalade
Dan als laatste mijn favoriet de pastasalade uit het boek salades van Sonja Bakker ‘Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin deel 2’ en het recept is voor 6 personen.
Ingrediënten:
250 gram penne 1 appel
250 gram kipfilet 1 bol mozzarella
1 ui 3 eetlepels yoghurt
2 stengels bleekselderij 4 eetlepels pesto
1 lente-uitje 2 eetlepels olijfolie
1 ananas of 1 blik ananas 50 gram walnoten
Snij de kipfilet en bak ze in olijfolie gaar. Kook de pasta beetgaar. De ui snijden, De lente-ui, bleekselderij, appels, ananas en mozzarella in kleine blokjes. Vermeng de pasta met de kip, groente, fruit en mozzarella. Meng de yoghurt en pesto en meng dit door de salade. Kraak de walnoten en verdeel de stukjes over de salade.
Zoals je ziet zijn de recepten heel simpel en is het eigenlijk alleen veel snijwerk. Deze 3 salades eten wij thuis onwijs veel in de zomermaanden. Vooral de laatste is dan mijn favoriet, maar dan wel zonder de walnoten.
Bekijk ook de andere recepten en doe leuke en lekkere ideeën op.
De salades zien er lekker uit!