3 heerlijke en makkelijke bananenrecepten!

goedd

Ik ben gek op bananen en bij ons thuis gaan er echt trossen per week in. De afgelopen weken heb ik ook op andere manieren bananen gegeten en die recepten ga ik vandaag aan jullie laten zien. Ze zijn alle 3 heel simpel en ook nog eens heerlijk!

bananen

Bananenbrood

Hier kwam het recept al van online laatst en ik heb het al 2 keer gemaakt! Ik moest een paar weken terug op mijn nichtje passen en zij vond het brood ook echt onwijs lekker. Toen had ik er trouwens een eetlepel honing bij gedaan en dat maakte het echt nog zoveel lekkerder. Dit bananenbrood recept is trouwens ook de gezonde versie. Dus zonder suiker en met speltmeel en dadels!

bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

Dit is mijn favoriet van de drie. Het enige wat je nodig hebt zijn 2 eieren en 1 banaan. Ik doe er ook nog een theelepel bakpoeder bij, maar het kan ook makkelijk zonder bakpoeder. Je plet de banaan, doet de geplette banaan samen met de eieren en eventueel de bakpoeder in een kom. Je kan het gewoon door elkaar klutsen met een vork, maar ik vind dat ze wat luchtiger worden als je ze even mixt met de mixer. Doe dan wat boter in de pan en met een lepel kan je kleine pannenkoekjes maken. Doe er wat honing en kaneel overheen en ik vind zelf druiven er heerlijk bij, maar je zou er alles op kunnen doen wat je wilt. Dit is zo makkelijk en ik maak het veel te vaak.

bananenijs

Bananenijs

Voor dit recept heb je alleen een banaan nodig en een goede blender. Doe een dag van te voren een banaan in stukjes in je vriezer. Haal ze er de volgende dag uit en doe ze in de blender. Je moet het af en toe een beetje aandrukken, maar als het goed is begint het een beetje op ijs te lijken. Doe het dan in een bakje en smullen maar! De substantie is een beetje slijmerig, maar ik heb ook recepten gezien met yoghurt erbij en misschien wordt het dan wat minder plakkerig. Ik heb er nog een beetje honing overheen gedaan en het was echt heel lekker!

Ga je één van deze recepten proberen?

3 Comments

  1. Lekker naom! Ik heb vanochtend ook bananen pannenkoeken gemaakt!
    Met 1 banaan, 1 ei, 40 gram havermout en een eetlepel kwark. Ik had er nog kaneel en een paar stukjes dadel door gedaan. Lekker gezond & stevig ontbijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *