3 lekkere lunch recepten

_MG_5747

Soms heb ik geen trek in gewoon een boterham met de lunch, dus maak ik wat anders. Ik zoek dan het internet af naar een lekker en makkelijk recept. Vaak wordt dit een ei of een ander recept. Vandaag dus 3 lunchrecepten die ik lekker vind en regelmatig maak.

Eimuffins met bladerdeeg

_MG_5750

Ik had al wel vaker gewone eimuffins gemaakt, maar het leek me nog lekkerder om er bladerdeeg bij te doen.

Wat je nodig hebt:

 • 2 eieren
 • Bladerdeeg
 • Peper en zout
 • Feta kaas (of iets anders wat jij lekker vindt)
 • Een cupcakehouder

IMG_6335

Als eerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Je doet de bladerdeeg als een soort bakje in de cupcakehouders, zoals je hierboven ziet. Dan doe je 2 eieren in een schaaltje en klutst ze goed. Daarna voeg je peper, zout en feta toe. Ik hou heel erg van feta, maar je kan erin doen wat je wilt. Dan doe je het eimengsel in de bladerdeegbakjes. Dan doe je ze in de oven voor ongeveer 15 minuten op 200 graden. Het ligt aan je oven hoe lang het duurt, dus check ze om de 5 minuten.

Pizza pesto mozzarella, maar dan met bladerdeeg

IMG_20150102_132120 (1)

Laatst aten we pizza en we gebruikte zo’n kant en klare pizzabodem met tomatensaus. Ik houd niet van tomatensaus, dus zocht ik een ander recept. En dit recept vond ik. Echt heerlijk! Nu had ik er een keer in de middag weer trek in, maar ik had natuurlijk geen pizzabodem. Toen bedacht ik me dat bladerdeeg ook wel moest werken. Het enige waar je op moet letten is dat je de helft minder saus nodig hebt.

Wat je nodig hebt:

 • 30 gram gesmolten boter
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels pesto
 • 1 theelepen gedroogde basilicum
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • Verse spinazie
 • Een ui
 • Feta of mozzarella

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Doe in een kommetje de gesmolten boter, olijfolie, pesto, basilicum en oregano. Smeer dan de saus gelijkmatig over het bladerdeeg. Dan verdeel je de Spinazie uit en mozzarella/feta over de bladerdaag. Dan bak je hem voor ongeveer 15 minuten.

Eiwrap

IMG_20150115_120702

Dit recept is echt het lekkerste van alle drie. Het recept komt van foodgloss en is heel simpel om te maken. Kijk hieronder het filmpje voor het recept.

Bon appétit!5 Comments

  1. Hier worden wniieg ovenmaaltijden gemaakt, maar als ik het zo zie wordt het vast heel erg lekker. Voor mij is het nu ook wat meer aanpassen met het glutenvrije dieet. Ik ga zo meteen broden bakken.

 1. Wat een idee. Een pizza maar dan anders. Hier gaan ze alijtd eerst een uur uittrekken om een bodem van deeg te maken. Jouw variant is voor de volgeboekte zondag. Dank je wel.Anna Marie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *