5 fantasy trilogies die ik nog wil lezen

Fantasy trilogies

Ik heb al laten weten welke fantasy series en welke contemporary series ik wil lezen, maar nog niet welke fantasy trilogies ik wil lezen. Dat ga ik vandaag vertellen!

shadow_bone_sketch_both3

Grisha trilogie – Leigh bardugo

Deze serie is iets minder bekend. Ik weet eerlijk gezegd niet zo heel veel over deze serie. Het gaat over Alina die een speciale kracht heeft, waardoor ze haar land misschien wel zou kunnen redden. Ik weet ook dat er sprake is van een love triangle (waar ik stiekem wel een beetje fan van ben). Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd!

91Yh0slREiL

The darkest minds – Alexandra Bracken

Ook een iets minder bekende serie, maar waar ik ook veel goeds over gehoord heb! Het gaat over de zestien jarige Ruby. Ruby ontsnapt uit een camp van de regering, waar alle tieners met gevaarlijke krachten opgesloten zitten na het overleven van een virus dat de meeste kinderen niet overleefd hebben. Nu is Ruby op de vlucht en op zoek naar een veilige plek voor kinderen zoals zij. Heel veel mensen zijn gek op deze serie!

athousandpieces_hc_c

Fire bird series – Claudia Gray

Deze trilogie gaat over marguerite en haar ouders zijn wetenschappers. Haar ouders hebben een apparaat uitgevonden waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen. Dan wordt haar vader vermoord en de moordenaar gaat ervan door en vlucht door de nieuwe uitvinding naar een andere dimensie. Ze twijfelt geen moment en gaat er achteraan. Alleen de eerste twee boeken zijn al uit! Klinkt als een heel erg spannend boek en ik het maakt mij heel erg nieuwsgierig!

DSB_final_6_1

Daugther of smoke and bone – Laini Taylor

Deze trilogie gaat over Karou. Karou woont in praag en studeert kunstgeschiedenis en ze vult haar schetsboeken met monsters die niet bestaan. Ze verdwijnt regelmatig en spreekt een heleboel talen. Ook komt haar helderblauwe haar niet uit een flesje. Klinkt mysterieus hè? Veel mensen zijn gek op deze boeken, maar sommige ook weer niet. Het is echt zo’n serie die je of geweldig vind, of totaal niet.

91NELvx-mtL

The remnant chronicles – Mary E. Pearson

Eerlijk gezegd spreekt vooral de cover van dit boek mij aan! Het gaat over een princes Lia. Als eerste dochter van de koning zou ze de gave van het zicht moeten hebben, maar die heeft ze niet. Ze wordt uitgehuwelijk aan een andere prins. Ze wilt niet trouwen, dus op de ochtend van haar bruiloft vlucht ze naar een afgelegen stad. Ze creëert een hoopvol nieuw leven en dan komen twee mysterieuze en knappe vreemdelingen in haar leven. Lia weet niet dat één de prins is en de ander een huurmoordenaar die gestuurd is om haar te vermoorden. Ik heb heel veel goede reviews gehoord van dit boek en ben super benieuwd! Ook van deze trilogie zijn de eerste twee boeken uit en het laatste boek komt in augustus uit!

Welke trilogie wil jij nog lezen?

3 Comments

  1. The Grisha is echt heel erg cool! En naar de rest ben ik heel benieuwd, vooral naar The Darkest Minds en The Kiss of Deception! Oh, en a Thousand Pieces of You natuurlijk, want die kaft is zooo mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *