5 Favoriete eerste zinnen van boeken

eerste zin

De eerste zin van een boek is behoorlijk belangrijk. Als het een goede eerste zin is dan zet het gelijk de toon voor het boek. Een goede eerste zin maakt je gelijk nieuwsgierig en laat je gelijk merken op wat voor manier het boek geschreven is. Ik merk ook dat veel van mijn favoriete boeken ook hele goede eerste zinnen hebben. Dit zijn mijn favoriete eerste zinnen van boeken!

Diem

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe is mijn favoriete boek en ook vind ik deze eerste zin heel mooi. Het laat je gelijk zien dat het boek onwijs mooi geschreven is en ook maakt het je nieuwsgierig. Waarom wilt hij dat de wereld anders zou zijn?

Diem (1)

Deze eerste zin zet gelijk de toon voor de rest van het boek. Het is een zielig boek, met deze zin wordt dat gelijk duidelijk. Ook maakt het je nieuwsgierig, want waarom vraag Finch zich dat af? En hoe gaat het aflopen?

Diem (2)

Uit deze zin kan je gelijk opmaken hoe mooi dit boek geschreven is en ook hoe apart de schrijfstijl is. Ik vind dit een super mooie manier van schrijven, ook al moet je er vaak wel even aan wennen. Ook wat er in de zin gebeurd is gelijk spannend en trekt je aandacht.

Diem (3)

Bij het lezen van deze zin weet je gelijk al dat er iets ergs gebeurd is met iemand waar Quinn om geeft. Maar met wie is er iets gebeurd en wat is er gebeurd? Het maakt je dus nieuwsgierig.

Diem (4)

Oké, dit is eigenlijk meer de eerste alinea van het boek, maar anders was hij niet compleet vond ik. Gone girl is een thriller en toen ik deze zin las dacht ik gelijk ‘ik weet niet wat er gebeurd is, maar hij heeft het gedaan’. Dit is toch ook gewoon een creepy zin? Echt een hele goede eerste zin/alinea.

Wat is jouw favoriete eerste zin van een boek?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *