5 hele mooie en emotionele boeken

emotionele boeken

Ik houd van emotionele boeken. Ik vind het fijn als ik wat voel als ik iets lees. Veel van mijn favoriete boeken zijn dan ook best wel emotionele boeken. Ik laat jullie vandaag mijn 5 favoriete emotionele boeken zien!

emotionele boeken

The perks of being a wallflower – Steven Chbosky

Ik las dit boek laatst en er kwam ook al een review van online. Wat een goed boek is dit zeg. Sowieso één van mijn favoriete boeken die ik dit jaar gelezen heb en misschien wel ooit gelezen heb. Het boek gaat over Charlie die naar de middelbare school gaat en een beetje zijn plek zoekt. Hij ontmoet twee hele leuke mensen en het is gewoon een super mooi en emotioneel boek. Ik heb zo hard gehuild op het einde!

emotionele boeken

All the bright places – Jennifer Niven

Dit boek is natuurlijk niet zo maar één van mijn meest favorieten boeken ooit. Het verhaal begint dat Violet en Finch elkaar tegenkomen op de beltoren van hun school, maar het is niet duidelijk wie nou wie redt. Violet voelt zich schuldig voor het ongeluk van haar zus en Finch is depressief. Finch is zo aandoenlijk! Violet en Finch gaan samen een school opdracht doen en dan gaan ze allemaal dingen bezoeken in hun staat en het is zo leuk! Tot het einde.. het einde is onwijs zielig en ik schrok enorm.

emotionele boeken

Me before you – Jojo Moyes

Dit boek kon natuurlijk niet ontbreken! Helaas was ik al gespoiled voor het einde voordat ik dit boek las, maar dat maakte het boek niet minder emotioneel. Louisa zit zonder werk en ze gaat werken als verzorgster van een verlamde man. Ze probeert hem het huis uit te krijgen, maar zo makkelijk gaat dat niet. Dit boek vond ik ook heel erg grappig! Ik vind Louisa geweldig en de chemie tussen Louisa en Will is zo leuk! Het einde is heel erg emotioneel, maar zo mooi!

emotionele boeken

Aristotle and dante discover the secrets of the universe – Benjamin Alire Saenz

Dit is ook één van mijn favoriete boeken! Dit boek is zo onwijs mooi. Het boek is heel erg gebaseerd en gefocust op de personages en daar moet je wel van houden. Dit verhaal vond ik gewoon zo onwijs mooi. Hoe het geschreven is (Benjamin is een dichter) en hoe goed je iedereen in dit boek leert kennen. Ook hiervan is het einde zo mooi en emotioneel!

emotionele boeken

Wonder – R.J Palacio

Dit boek gaat over august. Een jongen van 10 die voor het eerst naar school gaat na jaren thuis geschoold te worden door zijn moeder. Hij heeft een gezichtsafwijking en krijgt te maken met vooroordelen van kinderen, maar erger nog ook van volwassenen. Dit boek leert je onwijs veel en leest makkelijk weg. Het is een mooi verhaal, maar er gebeuren ook hele zielige dingen..

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *