5 lenteboeken aanraders

lenteboeken

Het is lente! Elk seizoen ben ik vaak in de mood voor andere soorten boeken en zo ook in de lente. In lente ga ik toch vaak voor wat luchtige contemporary boeken. Ik liet al een paar weken terug al mijn spring reading list zien, waarin ik laat zien welke boeken in deze lente wil lezen. In dit artikel raad ik boeken aan die leuk zijn om deze lente te lezen. Het zijn 3 boeken die ik al gelezen heb, ook noem ik nog 2 andere boeken die deze lente uitkomen!

To all the boys I’ve loved before – Jenny Han

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Deze trilogie zijn echt de perfecte lente boeken in mijn ogen! Lara Jean is onwijs leuk en schattig en de hele serie is best luchtig en gewoon heel erg vermakelijk om te lezen. Ik las laatst dat de film rechten voor de film gekocht zijn door Netflix!

Everything, everything – Nicola Yoon

Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien. Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Deze cover schreeuwt toch al lente? Ik ben eerlijk gezegd niet de grootste fan van Nicola Yoon haar boeken, maar ik weet dat veel mensen haar boeken wel heel leuk vinden.

The upside of unrequited – Becky Albertalli

Molly Peskin-Suso kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’ maar zij heeft makkelijk praten. Cassie kent geen angst, flirt met elk meisje dat ze leuk vindt en is ook nog eens superslank zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert, verlegen en – volgens haar oma – ‘volslank’. Niet dat het uit zou moeten maken, maar toch… Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar zus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes. Ze proberen haar te koppelen aan Will, Mina’s hipsterboy-sidekick. Will is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Er is alleen een probleem: stiekem vindt Molly haar nerdy-collega Reid ook best interessant. Hij is een Lord of the Rings-superfan en draagt de witste sneakers die Molly ooit heeft gezien. Maar als ze zou moeten kiezen, dan moet ze natuurlijk gaan voor de knappe hipsterboy in plaats van de übernerd. Toch?

Dit is mijn favoriet van deze 3 aanraders! Ik vind Becky Albertalli haar boeken heel erg leuk. Dit jaar is haar boek Simon and the homosapiens agenda verfilmd! Ik denk dat veel meiden zichzelf kunnen zien in

Starry eyes – Jenn Bennett

Ever since last year’s homecoming dance, best-friends-turned-worst-enemies Zorie and Lennon have made an art of avoiding each other. It doesn’t hurt that their families are the modern-day version of the Montagues and Capulets. But when a group camping trip goes south, Zorie and Lennon find themselves stranded in the wilderness. Alone. Together. Zorie and Lennon have no choice but to try to make their way to safety. But as the two travel deeper into the rugged Californian countryside, secrets and hidden feelings surface. Soon it’s not simply a matter of enduring each other’s company, but taming their growing feelings for each other.

Dan heb ik nog 2 aanraders die deze lente uitkomen. Jenn Bennett is één van mijn favoriete schrijvers en ze heeft net een nieuwe boek uit. Dit boek kwam namelijk 3 april uit, maar de paperback versie komt pas in mei uit helaas. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek!

Leah on the offbeat – Becky Albertalli

When it comes to drumming, Leah Burke is usually on beat—but real life isn’t always so rhythmic. She’s an anomaly in her friend group: the only child of a young, single mom, and her life is decidedly less privileged. She loves to draw but is too self-conscious to show it. And even though her mom knows she’s bisexual, she hasn’t mustered the courage to tell her friends—not even her openly gay BFF, Simon. So Leah really doesn’t know what to do when her rock-solid friend group starts to fracture in unexpected ways. With prom and college on the horizon, tensions are running high. It’s hard for Leah to strike the right note while the people she loves are fighting—especially when she realizes she might love one of them more than she ever intended.

Leah on the offbeat komt 24 april uit en is het nieuwe boek van becky Albertalli. Het is een sequel van Simon vs the homosapiens agenda, maar we volgen dan Simon zijn beste vriendin Leah!

One Comment

  1. The upside of unrequited kende ik nog niet, maar ga ik aan m’n lijstje toevoegen! Leah on the offbeat staat er al op en lijkt me ook een fijn boek. Maar eerst ga ik straks beginnen met Still me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *