5 romantische boeken voor Valentijnsdag

Romantische boeken

Het is Valentijnsdag! Om heel eerlijk te zijn heb ik niet zoveel met Valentijnsdag en vind ik het vooral een commercieel iets, maar het leek mij toch wel leuk om een paar romantische boeken aan te raden op deze dag. Deze 5 boeken zijn echt mijn favoriete romantische young adult boeken. Dus ben je nog op zoek naar een romantisch boek, lees dan snel verder!

Things we know by heart – Jessi Kirby

Ik weet niet wat Trent ervan zou zeggen als hij het op een of andere manier kon zien. Ik hoop dat hij het zou begrijpen. Heel lang was ik degene die zijn hart had. Ik moet gewoon zien waar het nu is.’ Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie. In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien – een keer maar, houdt ze zich voor…

Volgens mij las ik dit boek twee zomers geleden en ik vond het echt een onwijs leuk en romantisch boek. Het was ook één van mijn favoriete boeken die ik las in 2016. Het is ook best wel een emotioneel boek, maar echt zo mooi! Er zitten onwijs veel romantisch scènes in dit boek, waar je echt all the feels van krijgt!

Anna and the french kiss – Stephanie Perkins

Anna’s vader vond het een goed idee om haar voor haar laatste schooljaar naar Parijs te sturen. Ze kent geen woord frans. Ze heeft er totaal geen zin in, maar ze heeft geen keus. Gelukkig maakt ze al snel vrienden en ontmoet ze de zeer knappe mét brits accent St.Clair kennen. Er is alleen 1 probleem, St. Clair heeft een vriendin.

Dit is ook echt het ultieme romantische boek. Het boek speelt zich af in Parijs, wat natuurlijk een onwijs romantische omgeving is. Dit boek is vooral heel erg schattig en de karakters zijn onwijs leuk in dit boek!

Amy & roger’s epic detour – Morgan Matson

Amy is zeventien en staat op het punt van het westen van Amerika naar Connecticut in het oosten te verhuizen. Drie maanden eerder is haar vader bij een ongeluk omgekomen. Zijn dood heeft grote sporen achtergelaten in het gezin. Amy’s moeder wil dat Amy met hun auto naar Connecticut komt. Maar sinds het ongeluk rijdt ze niet meer. Daarom heeft haar moeder een reisgenoot geregeld: Jake, de zoon van een kennis. Amy ziet er als een berg tegenop om vier dagen lang met een onbekende jongen in de auto te moeten zitten, maar wanneer de knappe Jake haar chauffeur blijkt te zijn, wordt de reis ineens een stuk spannender. Al snel besluiten de twee een ‘kleine’ omweg te maken en bijzondere plekken te bezoeken. Met elke kilometer groeit hun band, maar ook de spanning. Het wordt een reis om nooit te vergeten.

Alle boeken van Morgan Matson zijn heel erg leuk, maar dit boek is denk ik toch mijn favoriet. Ik houd van road trips in boeken en ook vind ik Amy en Roger gewoon heel erg leuk samen. Ze beleven avonturen op deze road trip, wat het boek ook romantisch maakt.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Eleanor… Rood haar, verkeerde kleding. Staat voor hem als hij zich omdraait. Ligt naast hem totdat hij wakker wordt. Laat anderen er kleurloos en nooit goed genoeg uitzien… Eleanor

Park… Hij weet dat ze een nummer leuk vindt, voordat hij het aan haar laat horen. Hij lacht om haar grappen, voordat ze de grap afmaakt. Er is een plek op zijn borst, net onder zijn keel, dat haar beloftes wilt houden…Park

Rainbow Rowell is één van mijn favoriete schrijfsters en vooral dit boek vind ik heel erg leuk en dat komt voor door de romantiek in dit boek. Eleanor en Park zijn zo leuk en schattig samen! Het boek speelt zich af in de jaren 80, wat het boek wat interessanter maakt.

Alex, approximately – Jenn bennett

Bailey Rydell heeft de jongen van haar dromen gevonden. ‘Alex’ is slim en lief en houdt van dezelfde films als Bailey. Het enige probleem is… Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. Wanneer Bailey naar California verhuist om bij haar vader te wonen, verhuist ze naar dezelfde stad als waar ‘Alex’ woont. Ze besluit om hem op te speuren, zonder hem te vertellen dat ze verhuist is. Het is niet makkelijk om iemand te vinden waarvan je niet eens zijn echte naam weet. En met de irritante, maar charismatische lokale surfer die haar afleidt, zou ze de mysterieuze ‘Alex’ ooit vinden?

Dit boek las ik afgelopen zomer en het was ook één van mijn favoriete boeken van 2017. De schrijftstijl van Jenn Bennett haar boeken vind ik vooral heel fijn en je vliegt door haar boeken heen. Dit boek is heel erg leuk en op sommige momenten ook zeker romantisch!

Welk boek ga jij vandaag lezen?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *