Booktubers

Sinds ik helemaal gek ben op boeken, zoek ik regelmatig reviews op Youtube. Zo kwam ik een paar ‘Booktubers’ tegen. Deze Booktubers zijn vooral meiden en maken video’s over reviews van boeken, hun favoriete boeken en nog veel meer! Alles wat je over boeken kunt bedenken, daar maken zij filmpjes over. Ik vind ze heel erg leuk om te kijken en ze hebben me geïnspireerd om nog meer te lezen! Ik ben zelfs geabonneerd op een paar.

Booksandquills

Sanne is Nederlands, maar woont en werkt in Londen. Ik vind vooral haar filmpjes leuk waarin ze aan een andere youtuber vraagt wat een nederlands spreekwoord betekent. Dit soort filmpjes heeft ze alleen al heel lang niet meer gedaan helaas.

Littlebookowl

Als ik eerlijk ben, vind ik vooral haar accent zo leuk! Catriona (wat een naam trouwens) is namelijk Australisch. Door haar reviews heb ik veel boeken aan mijn ‘to read’ lijst toegevoegd.

Abookutopia

In de eerste video die ik zag van Sasha vond ik haar nogal overdreven enthousiast, maar dat was een van haar favoriete boeken waar ze toen over praatte volgens mij. Toch ben ik andere video’s van haar gaan kijken en ze zijn toch wel leuk! Ze was trouwens een figurant bij Divergent, echt heel gaaf.

Door deze Booktubers is mijn ‘to read’ lijst een aardig stukje langer geworden. Deze boeken heb ik eraan toegevoegd:

  • Fangirl, Rainbow Rowell
  • Cinder, Marissa Meyer
  • Shatter me, Tahereh Mafi
  • Clockwork angel, Cassandra Clare
  • The name of the wind, Patrick Rothfuss
  • The assassins curse, Cassandra Rose Clarke
  • Aristotle and Dante discover the secrets of the universe, Benjamin Alire Saenz

Ik ben vooral heel erg benieuwd naar: Fangirl en Cinder. Bijna elke Booktuber die ik gekeken heb vinden deze boeken helemaal geweldig. Fangirl gaat over Cath die fan is van Simon Snow. Ze is echt een die-hard fan. Haar tweeling zus was net zo gek op Simon Snow, maar nu gaat ze studeren en is Wren er wel een beetje klaar mee. Nu moet Cath het alleen doen. Cinder is losjes gebaseerd op het sprookje van Assepoester. Het is een wereld waar mensen en androïden samen leven. Het gaat over Cinder, een cyborg, waarvan het lot van de aarde afhangt. Cinder is het eerse boek van de serie, je heb ook nog scarlett, gebaseerd op roodkapje en Cress, gebaseerd op Cinderellla. Er komen nog meer boeken aan!3 Comments

  1. Leuk! Ik ben nog niet zo vaak filmpjes tegengekomen van mensen die over boeken praten. Ik zat er wel al over na te denken om het zelf te gaan doen, maar ik weet het zo niet… Ik ben niet zo’n held als het gaat om praten naar een camera 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *