6 Tips tegen acne!

tips tegen acne

Ik heb ongeveer het laatste half jaar onwijs last gehad van acne. Ik heb nooit een perfecte huid gehad, maar nu was het echt een half jaar lang tientallen pukkels op mijn gezicht, hals en rug. Ik heb er alles aan gedaan om het minder te laten worden en ik heb zeker een paar dingen gevonden die geholpen hebben. Die tips tegen acne ga ik vandaag met jullie delen!

tips tegen acne

Scrubben

Dit is misschien een standaard tip, maar als ik minstens 1 keer in de week mijn gezicht scrub merk ik echt gelijk verschil! Ik maak het liefst een scrub van 1 theelepel suiker, honing en een klein beetje olijfolie. Dit scrubt je huid heel goed, maar maakt je huid ook niet droog omdat de honing en olijfolie je huid voeden.

tips tegen acne

Dr van de hoog Fruitzuur masker

Toen ik op zoek ging naar tips voor acne, kwam ik veel artikelen tegen die zeiden dat het zuur AHA heel goed moest werken en in dit masker van dr van de hoog zit AHA. Dit masker is 2,29 en ik doe er vaak 2 keer van. Je voelt het ook echt werken op je gezicht en na gebruik is je gezicht ook super zacht!

tips tegen acne

De tuinen tea tree facewash

Een vriendin van mij vertelde me dat tea tree facewash altijd heel goed werkt bij haar. Maar zij heeft een vette huid en ik heb een best wel hele droge huid, dus ik was bang dat het te heftig zou zijn voor mijn huid. Maar als ik daarna gewoon een goede voedende crème gebruik heb ik nergens last van. Vooral door deze facewash zijn mijn pukkels echt snel weggegaan! Als ik een pukkeltje heb dan gaat hij sneller weg als ik deze facewash gebruik. Ook hoef je echt maar super weinig te gebruiken. Echt een goede aanrader!

gezichtsreiniger

Silk’n sonic clean gezichtsreiniger

Ik kocht laatst de silk’n sonic clean gezichtsreiniger en ik schreef er ook een review over. Ik ben zeer tevreden! Het enige wat ik jammer vind is dat het borsteltjes trilt en niet ronddraait. Ik gebruik hem samen met mijn tea tree face wash van de tuinen en dat werkt super fijn!

tips tegen acne

Kwasten elke week schoonmaken

Dit is ook een best wel standaard tip, maar het is wel echt waar! Ook ik vergeet vaak mijn kwasten te wassen en zou er ook echt beter in moeten worden. Ik was mijn kwasten altijd met baby shampoo!

tips tegen acne

Bietensap

Op een gegeven moment kreeg ik heel erg last van acne op mijn rug. Ik ging een beetje googelen en kwam al snel de tip tegen om elke dag een glaasje bietensap te drinken. Bietensap is echt niet lekker, maar ik meng het altijd met een beetje appelsap en dan is het wel te doen! Ik drink elke dag ongeveer een half glas (met een half glas appelsap erbij) en ik merkte super snel verschil! Heb je dus last van acne op je rug dan moet je dit zeker proberen!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *