6 tips om meer te lezen

bestehoofd

Vorig jaar las ik ongeveer 2 boeken per maand en sinds dit jaar lees ik al 2 keer zo veel. Dat komt doordat ik ook veel meer bezig ben met boeken. Ik heb vandaag dan ook tips om meer te lezen!

Booktube

Booktube is een hele goede manier om nieuwe boeken te ontdekken. Er zijn heel wat booktubers te vinden en ik heb al eens een artikel gemaakt over mijn favoriete booktubers. Ze praten over hun favoriete boeken, doen tags en filmen boekreviews. Ik waarschuw alvast, het is best verslavend!

Goedtbr

TBR

Veel mensen vinden het fijn om een TBR voor de maand te maken. Ik zelf doe dit niet zo nauw, vooral omdat ik ook denk als je te veel boeken op je TBR zet en je ze niet allemaal gaat halen, je misschien wel teleurgesteld ben. Ik lees op dit moment ongeveer 3 tot 4 boeken per maand. Nu ben ik met een serie bezig en dan lees ik elke maand 2 boeken van die serie. Hierboven zie je mijn TBR voor deze maand! Voor de rest laat ik het afhangen waar ik zin in heb en van de boekenclub, waar ik zo meer over vertel!

goodreeeads

Goodreads

Goodreads is een Engelse website, maar er staan ook Nederlandse boeken op. Met goodreads kan je bijhouden welk boek je aan het lezen bent en hoe ver je bent. Je kan ook bijhouden welke boeken je wilt lezen. Je kan ook een goal maken voor hoeveel boeken je wilt lezen dat jaar. Je kan vrienden maken en reviews geven van boeken. Er zijn gigantisch veel reviews van boeken te vinden op goodreads! Ik vind het zelf fijner om op booktube op zoek te gaan naar reviews, maar als je ziet dat een boek rond de 4 of meer sterren heeft op goodreads weet je vaak wel dat het een goed boek is.

Boekenclub

Dit is mijn favoriete tip!  Je hebt boekenclubs ook bij bijvoorbeeld boekenwinkels enzovoort, maar ik zit bij een online boekenclub. Namelijk de BooksEverAfter boekenclub op goodreads! Dat is een Nederlandse boekenclub, maar we lezen Engelse en Nederlandse boeken. We hebben 393 leden op dit moment en zijn aardig actief! Elke maand lezen we 2 maandboeken, een fantasy/dystopian boek en een chicklit/contemporary boek. Eind van de maand mogen we dan boeken nomineren voor de volgende maand en dan mogen we ook stemmen en het boek met de meeste stemmen gaan we die maand lezen! Ook doen we readalongs en readathons. We hebben verschillende topics zoals een chat, een vragen topic een boekentip topic, boekenruiltopic en nog veel meer! Ik vind het echt onwijs leuk.

bestesimon

Readalongs

Ik vertelde net al over readalongs. Een readalong is dat je met een aantal mensen een boek gaat lezen in een bepaalde tijd, bijvoorbeeld een week. Je leest dan ook elke dag bijvoorbeeld 50 bladzijdes. Dus het is gewoon samen een boek lezen op hetzelfde tempo! We hadden vorige maand een readalong met de boekenclub met het book Simon vs the homosapiens agenda. Dit was mijn eerste readalong en ik las al veel sneller dan de planning.

Readathons

Een readathon is dat je in een korte tijd heel veel boeken leest. Mijn boekenclub had met pasen een paasreadthon. Je hebt dan een paar categorieën waarin je een boek uitkiest die daarbij hoort. Met de paasreadthon hadden we 3 categorieeën 1. Een boek dat in de lente uitkwam (kan elk jaar zijn) 2. Een boek met een pastelkleur 3. Een novelle. Bij de boekenclub hoefde je niet per se met elke categorie meedoen, je kon bijvoorbeeld ook maar 1 boek lezen. Ik kan denk ik niet binnen zo’n korte tijd meerdere boeken kan lezen, dus het is niet echt iets voor mij. Maar wel een goede tip als je meer wilt lezen! Op booktube zijn ook heel veel readathons te vinden!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *