A – Z boektag!

A - Z boektag

In het Engels heet dit de A – Z Survey tag. Veel Booktubers hebben dit gedaan en ik vind het een hele leuke tag dat ik hem ook wilde doen! Zo vertel ik onder andere wat mijn 3 favoriete boeken zijn, welke boeken ik voor het laatst gekocht heb en nog veel meer!

goedcassandra
Author you’ve read the most books from (Auteur waarvan je de meeste boeken hebt gelezen):


Dat is Cassandra Clare. Ik heb haar Infernal devices serie gelezen en ik ben nu bezig met the mortal instruments serie. Ook heb ik alle boeken van John Green gelezen.

Best sequal ever (Beste vervolg aller tijden):

Ik denk dan Clockwork Prince van the infernal devices serie.

Currently reading (Wat lees je op het moment?):

Harry Potter and the order of the phoenix.

Drink of choice while reading (Favoriete drankje voor bij het lezen):

Thee. Ik heb het vaak koud als ik lees, dus thee is dan fijn om te drinken!

E-reader or physycal book (E-reader of fysiek boek):

100% Fysiek boek! Ik vind een fysiek zo veel fijner lezen. Ebooks vind ik ook best duur trouwens. Wel lees ik een Ebook vaak sneller uit.

Fictional character you propably would have dated in high school (Fictief personage waarmee je waarschijnlijk zou hebben gedate op de middelbare school):

Josh van Isla and the happily ever after. Van heel die trilogie is dat ook mijn favoriete boek! Ik vind creatieve mensen leuk en Josh kan heel goed tekenen. Hij is ook grappig en heel lief!

Glad you gave this book a chance (Blij dat je dit boek een kans hebt gegeven):

Simon vs homosapiens agende. Dit boek stond eigenlijk niet op mijn lijstje van boeken die ik wilde lezen, maar het was het readalong boek van maart van de boekenclub bookseverafter. Veel mensen waren toch enthousiast, dus wilde ik het een kans geven. Het is echt een onwijs leuk boek, die ik binnen 2 dagen uitlas!

Hidden gem book (Verborgen schat-boek):

Ik heb nog nooit een boek gelezen met een verborgen schat.

divergent

Important moment in your reading life (Belangrijk moment in je lees-leven):

Ik denk dat ik er dan 2 moet noemen. Toen ik wat jonger was, werd ik gek op lezen door de hoe overleef ik boeken die ik helemaal verslonden heb. Daarna heb ik een hele tijd niet meer gelezen, tot 2 jaar terug toen ik de Divergent serie in het Engels ging lezen. Sinds dien lees ik ook Engelse boeken en lees ik zoveel als dat ik nu doe.

Just finished (Net uit) :

Cinder van Marissa Meyer.

Kinds of books you won’t read (Wat voor boeken lees je NIET):

Ik ben niet zo dol op oorlogsboeken (oorlogsfilms trouwens ook niet). Ik heb alleen the kite runner gelezen, die wel een beetje over oorlog gaat maar niet zo erg. Heel veel mensen zeggen dat je de bookthief echt gelezen moet hebben en die zou ik dan misschien nog wel eens lezen.

Longest book you’re ever read (Langste boek wat je ooit hebt gelezen):

Harry potter and the goblet of fire.

Major book hangover because of… (zware bookhangover vanwege… Een book hangover betekent dat je zo onder de indruk bent van een boek dat je moeite hebt om aan een ander boek te beginnen. Je blijft namelijk nadenken over het vorige boek):

Ik heb volgens mij nog nooit een book hangover gehad. Ik heb soms wel dat als ik een boek lees en ik hem echt niet leuk vind ik heel weinig lees erin. Ik had dit bijvoorbeeld even bij the kite runner en gone girl, wat ik toch wel hele goede boeken vond toen ik ze uitgelezen had.

goedkast

Number of bookcases you own (Aantal boekenkasten in je bezit):

Maar één. Ik kreeg hem voor kerst!

One book you’ve read multiple times (Een boek wat je meer dan eens hebt gelezen):

De divergent serie en looking for alaska. Toen ik wat jonger was heb ik wel tientallen keren de hoe overleef ik serie gelezen.

Preferred place to read (Favoriete plekje om te lezen):

In mijn bed!

Quote from a book you’ve read that inspires you (Quote uit een boek die je inspireert):

Ik ben niet zo heel erg van de quotes en weet er ook geen één uit mijn hoofd van een boek.

Reading regret (Spijt van…):

The girl on the train. Ik kocht dit boek omdat het bij bol.com 3 boeken voor 20 euro was. Ik houd niet van thrillers. De enige thriller die ik goed vond was gone girl. Ik had er dan ook niet veel van verwacht, maar toch veel mensen vonden het een goed boek. Ik vond een heel slecht boek.

Series you started and need to finish (Serie waarin je bent begonnen, maar die je nog af moet maken):

Cinder en the mortal instruments.

goedbeste3

Three of your all-time favourite books (Drie van je favoriete boeken allertijden):

1. Aristotle and dante discover the secret of the universe – Benjamin Alire Saenz

2. All the bright places – Jennifer Niven

3. Clockwork angel – Cassandra Clare (heel de Infernal Devices)

Unapologetic fangirl for… (Ongegeneerde fangirl voor…):

Ik ben niet zo snel een fangirl eigenlijk…

Very excited for this release more then all the others (Release waar ik meer naar uit kijk dan alle anderen):

Holding up the universe van Jennifer Niven. Dit boek komt 3 oktober uit en ik ben zo benieuwd! Zoals je net al kon zien is all the  bright places één van mijn favoriete boeken en ik hoop dat dit boek net zo goed is.

Worst bookish habit (Slechtste boekige gewoonte):

Geen idee eigenlijk. Ik koop aan het einde van de maand altijd de boeken die ik de volgende maand wil lezen, dus ik heb niet mega veel boeken liggen die ik nog moet lezen. Ook maak ik geen ezeloortjes, dus ik zou het niet weten.

X marks the spot: the 27th book on my shelf (Het 27e boek op je boekenplank):

Harry potter and the goblet of fire.

Goedtbr

Your latest purchase (Je laatste aankoop):

Dat was een bestelling van 3 boeken bij bookdepository met everything everything van Nicola Yoon, Cinder van Marissa Meyer en City of fallen angels van Cassandra Clare.

Zzz-snatcher book (latest book that kept you up way late) (Boek wat je heel lang heeft wakker gehouden):

Ik denk dat dat clockwork princess was.

4 Comments

  1. Oh dit is zo’n leuke tag inderdaad! Ik heb vorig jaar en het jaar daarvoor The Mortal Instruments gelezen en ben nu The Infernal Devices aan het lezen en ik ben ook echt verliefd op die laatste! Echt een heerlijke serie om bij weg te dromen!

  2. de divergent serie is echt wel een van mijn lievelings boeken, heb je Four ook gelezen? Want dat is dus het verhaal voor boek 1 en een deel van boek 1 van Tobias kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *