Autumn reading list – o.a nieuw boek van John Green!

Het is alweer herfst en dat is goed  te merken aan het weer! Herfst is toch wel mijn lievelingsseizoen. Ik houd ervan om op regenachtige dagen heerlijk onder een dekentje een boek te lezen. Ik heb de afgelopen zomer een stuk minder gelezen dan normaal, dus hopelijk kan ik het dit seizoen weer een beetje goed maken! Vandaag laat ik jullie mijn autumn reading list zien.

Tales of the shadowhunter academy – Cassandra Clare

Simon was een mens en werd toen een vampier, maar na de gebeurtenissen uit city of heavenly fire is hij weer een mens en weet hij niets meer van de shadowhunter wereld en Clary. Hij weet niet meer zo zeker wie hij nou is. Wanneer the shadowhunter academy heropent, gooit Simon zichzelf in de wereld van demon hunting, vastberaden om zichzelf weer te vinden.

Dit boek wil ik al heel lang lezen, want de boeken van Cassandra Clare zijn echt mijn favoriete boeken. Het boek was elke keer best prijzig voor een paperback en toen ik zag dat hij maar 7 euro was bij bookdepository heb ik hem eindelijk besteld. Ben super benieuwd naar het boek. Het lijkt me echt een heel leuk boek, want ik vind Simon een heel leuk karakter.

The inexplicable logic of my life – Benjamin Alire Saenz

Vriendschappen, familie, verdriet, vreugde, woede, geloof, twijfel, poëzie en liefde. Dit complexe en gevoelig boek heeft ruimte voor elk aspect van opgroeien. Sal wist zijn plek bij zijn adoptie homo vader, hun Mexicaans-Amerikaanse familie en zijn beste vriend Samantha. Maar het is senior year en ineens twijfelt hij aan alles en realiseert hij dat hij niet meer weet wie hij is. Als Sal niet is wie hij dacht dat hij was, wie is hij dan?

Mijn favoriete boek ooit is Aristotle and Dante discover the secrets of the universe van Benjamin Alire Saenz. Dit jaar kwam hij met nog een boek uit, the inexplicable logic of my life. Maar hij kwam toen alleen uit in hardback, maar 30 november komt het boek eindelijk uit in paperback. Ik kan niet wachten!

John Green

Turtles all the way down – John green

Turtles allt he way down gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

Ook al is John Green niet echt één van mijn favoriete schrijvers, heb ik wel al zijn boeken gelezen en dat zal ik ook blijven doen denk ik. Hij heeft al heel lang geen boek meet uitgebracht, dus ik ben heel benieuwd! 10 oktober komt het boek trouwens uit.

Renegades – Marissa Meyer

De Renegades zijn een syndicaat van wonderen – mensen met buitengewone vaardigheden – die voortkomen uit de ruïnes van een verkrummelde samenleving en gevestigde vrede en orde. Als kampioenen van gerechtigheid blijven zij een symbool van hoop en moed voor iedereen – behalve de schurken die ze eens overwonnen hebben.

The lunar chronicles serie is naast de harry potter serie en the infernal devices mijn favoriete boeken serie. Ik weet dat Marissa Meyer nog een standalone heeft geschreven, Heartless, maar dat boek spreekt mij niet zo aan, omdat ik niet zo van Alice in wonderland houd. Dit is het eerste boek van haar nieuwe serie en die komt 7 november uit!

They both die at the end – Adam Silvera

Op 5 september, iets na middernacht, krijgen Mateo Torrez en Rufus Emeterio slecht nieuws te horen: ze gaan vandaag sterven. Mateo en Rufus zijn volstrekt vreemden van elkaar, maar voor verschillende redenen, willen ze op hun laatste dag een nieuwe vriend maken. Het goede nieuws is: Er is een app daarvoor. De app heet “de laatste vriend” en daardoor ontmoeten Rufus en Mateo elkaar voor een laatste groot avontuur. Een onvergetelijke dag dat allebei hun levens voor altijd zal veranderen.

More happy than not van Adam Silvera was één van mijn favoriete boeken die ik dit jaar gelezen heb en they both die at the end kwam 5 september uit en het klinkt als echt een boek voor mij! Ik wil ook nog History is all you left me van Adam Silvera een keer lezen.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *