Bakrecepten die nooit mislukken

pizap.com14198572837411

Bij mij dan tenminste. Ik ben best wel een beetje een kluns. Vroeger bakte ik altijd van die ‘dr oetker’ pakken. Die lukken dan weer wel. Totdat ik zonder een pak iets wilde gaan bakken. Vaak mislukken deze recepten bij mij. Ook al wordt het altijd wel opgegeten. Het maakt me dan ook niet zoveel uit hoe het eruit ziet, het gaat om de smaak. Ik vertel jullie vandaag 3 bakrecepten die bij mij altijd lukken.

Chocolade cupcakes

Verkleinde 5857

Ik weet niet wat het is, maar zodra er cacao in een recept zit lukt het meestal wel. Met cupcakes heb ik vaak het probleem dat ze gaan inzakken. Een tip hiervoor is om tussendoor de oven niet open te doen en om de eieren en boter echt goed op kamertemperatuur te hebben. Hier dus een recept voor chocolade cupcakes.

Wat je nodig hebt;

 • 125 gram boter, op kamertemperatuur
 • 125 gram kristalsuiker (een iets gezondere optie is rietsuiker)
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eieren, op kamertemperatuur
 • 4 eetlepels cacaopoeder

Dit is genoeg voor 12 cupcakes.

Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats het rooster in het midden van de oven. Doe de boter samen met de suiker in een kom. Mix dit mengsel. Voeg hierna de eieren 1 voor 1 toe en mix het verder. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Als je dit in 1 keer erbij doet, gaat het niet goed. Voeg het melk toe en mix alles nog een goed door elkaar. Als laatste voeg je de cacao toe en dan kun je je cupcakes vullen en ze in de oven doen voor 20/25 minuten (dit licht een beetje aan je oven). Zelf maak ik nooit een topping, omdat me dat nog nooit gelukt is. Wel is het lekker om er een beetje chocoladepasta op te doen. Je kunt ook de laatste 2 minuten een marsmallow erop doen. Als je de cupcakes er dan uithaalt, moet je de marsmallows even platdrukken met een lepel. Hmm… zo lekker!

Tanya’s cookies

IMG_2940

Ik schreef in dit artikel (linkje) al over tanya’s lekker koekjes! Deze zijn heel makkelijk om te maken, het enige waar je op moet letten is dat je ze echt niet langer dan 10 minuten in de oven moet doen. Ik zelf doe er de helft van de chocola in, anders vind ik het te zoet.

Appel kaneel cakejes

_MG_5791

Ik houd zelf heel erg van kaneel, dus dit recept moest ik een keer uitproberen! Deze zijn echt heel erg lekker. Het enige probleem wat ik heb, is dat ze vaak wat inzakken.

Wat je nodig hebt;

 • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur.
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eieren, op kamertemperatuur
 • 1 appel, gesneden in kleine blokjes
 • 2 theelepels kaneel

Dit is genoeg voor 12 cakejes.

Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats het rooster in het midden van de oven. Doe de boter samen met de suiker in een kom. Mix dit mengsel. Voeg hierna de eieren 1 voor 1 toe en mix het verder. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Als je dit in 1 keer erbij doet, gaat het niet goed. Voeg nog het melk toe en mix alles nog een goed door elkaar. Voeg als laatste de stukjes appel en kaneel toe en mixt het nog een goed. Doe ze in de cupcakeblik. Je kunt ook cupcakevormpjes gebruiken, maar bij deze vind ik het leuker om dat niet te doen. Daarna kunnen ze in de oven voor 20/25 minuten.

Laat me weten als je één van deze recepten geprobeerd hebt!

Bron
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *