Blog inspiratie tips!

inspiratie tips

Toen ik net begon met bloggen was ik bang dat ik na een paar maanden geen inspiratie meer zou hebben, maar nog steeds heb ik genoeg inspiratie voor mijn blog! Af en toe heb ik wel eens even geen inspiratie, maar dan heb ik een paar dingen die ik doe waardoor ik vaak heel snel weer een paar blog ideetjes krijg. Dit zijn mijn inspiratie tips!

Schrijf alles op

Mijn allereerste tip is dat je alles opschrijft. Het slimste is om altijd een notitieboekje bij je te hebben of het anders op te slaan op je telefoon. Soms krijg je op de gekste momenten een geweldig idee!

Bloglovin’

Het is sowieso een goed idee om je blog te koppelen aan bloglovin, op die manier krijg je meer bezoekers en kan je reageren op je favoriete blogs. Daarnaast heeft bloglovin ook een popular pagina waar ik altijd op kijk als ik even geen inspiratie meer heb. Zo zie je wat andere blogs doen en daar kan je weer inspiratie uit halen!

Met vrienden/familie praten

Vaak als ik even tegen een vriendin zeg dat ik geen inspiratie heb voor mijn blog komt ze met een idee. Hetzelfde als ik het bijvoorbeeld tegen mijn moeder zeg! Sowieso is het fijn om te horen wat anderen zouden willen lezen. Dus feedback vragen aan vrienden en familie is altijd een goed idee.

Lees oude blogposts terug

Als ik oude blogposts van mezelf terug lees, dan krijg ik vaak weer inspiratie! Of ik zie een oude blogposts en denk ik kan wel een deel 2 daarvan doen of een hele serie.

Probeer eens iets anders

Als je echt een niche hebt is dit misschien wat moeilijker, maar heb je nog nooit een recept laten zien? Of nog nooit een review geschreven? Probeer dat dan eens!

zet voor elke dag dat je blogt een onderwerp vast

Dit doe ik sinds ik ben begonnen met 4 keer bloggen in de week. Zo heb ik voor maandag een review of een recept, voor woensdag iets over boeken, vrijdag iets over beauty en zondag iets willekeurigs! Het komt niet altijd zo uit, maar op deze manier kan ik in mijn planning kijken voor welke dag ik een artikel moet verzinnen. Als ik dan zie dat ik voor vrijdag een artikel moet verzinnen dan weet ik dat ik een beauty artikel moet verzinnen. Veel handiger want dan heb ik al een richting!

Brainstorm sessie

Een brainstorm sessie bestaat eigenlijk uit alles wat ik hierboven al zei, maar dan ga ik heel erg hard mijn best doen om iets te verzinnen. Soms onder druk presteer je juist goed!

Laat het los

Als al deze tips niet geholpen hebben, laat het dan los. Laat het gaan en push jezelf niet. Ga lekker een rondje wandelen en leuke dingen doen. Vaak als je veel leuke dingen doet krijg je veel andere indrukken en zo vind je ook weer inspiratie!

Wat doe jij als je geen inspiratie hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *