Boeken die ik heel graag verfilmd zou willen zien

Harry Potter and the cursed child

Ik ben het er mee eens dat boekverfilmingen vaak een stuk slechter zijn dan het boek, maar soms lees ik een boek en denk ik echt, waarom is dit boek nog niet verfilmd?! Van sommige boeken wil ik ook niet dat ze verfilmd worden, omdat dan het beeld weggaat wat ik erbij heb. Maar bij sommige boeken zie ik gelijk heel veel kansen voor een goede film! Van de volgende boeken zou ik zo graag willen dat ze verfilmd zouden worden.

goedallthebright

All the bright places – Jennifer Niven

Dit is één van mijn favoriete boeken ooit en het zou zo’n mooie film kunnen worden! Wel ook echt een verdrietige film en denk dat het veel indruk gaat maken op mensen. Er is al sprake van dat dit boek verfilmd wordt met Elle Fanning als Violet en daar ben ik het al mee eens! Ik zou iemand zoals Logan Lerman voor Finch willen zien!

goedtheinfernal

The infernal devices – Cassandra Clare

The mortal instruments film werd een flop, maar de serie wordt volgens mij best wel goed ontvangen. Ik vind de serie in ieder geval heel erg leuk, alleen moet er wat gedaan worden aan de special effects en het acteerwerk. Maar het verhaal en de cast vind ik heel goed! The infernal devices is een andere trilogie van Cassandra Clare in dezelfde shadowhunter wereld alleen dan in 1800. Ik weet niet zeker of ik het liever als een serie of als films zou willen zien, maar ik wil het zien!! En dan bijvoorbeeld Ian Somerhalder als Will! Als Tessa zou ik niet zo goed weten wie ik zou willen zien..

goedcinder

The lunar chronicles – Marissa Meyer

Naast The mortal instruments serie is The lunar chronicles serie mijn favoriete serie die ik vorig jaar gelezen heb. Het lijkt me zo gaaf om dit in een film allemaal te gaan zien. Ik zie Cinder echt voor me zoals Lindsey Morgan die Raven speelt in the 100!

goedshatter

Shatter me – Tahereh Mafi

Ik was niet zo hele grote fan van deze trilogie, maar het kwam wel in mij op dat het heel gaaf zou zijn om er een film van te maken! Het idee is gewoon heel gaaf en ik denk dat het in film vorm misschien wel veel beter zou zijn!

goedanna

Anna and the french kiss – Stephanie Perkins

Ik heb niet zo snel dat ik comtemporary boeken verfilmd zou willen zien, maar toen ging ik nadenken en ik zou eigenlijk wel graag dit boek verfilmd willen zien. Vooral omdat het in Parijs afspeelt en dat is natuurlijk zo romantisch!

Harry Potter and the cursed child

Harry Potter and the cursed child – J.K Rowling, John Tiffany & Jack Thorne

Ik weet dat dit eigenlijk een toneelstuk is, maar ik vond het script zo gaaf om te lezen. Ik zou heel graag het toneelstuk willen zien, maar het lijkt me vooral heel gaaf als er echt een achtste Harry Potter film komt!

Welk boek wil jij verfilmd zien?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *