Boeken die ik moet lezen in 2016

 

pizap.com14516487410051

Ik moet natuurlijk deze boeken helemaal niet te lezen, maar dit zijn vooral boeken die al super lang op mijn lijstje staan met boeken die ik wil lezen en waar ik vorig jaar niet aan toe ben gekomen.

Shatter-Me-2

Shatter me – Taherah Mafi

Deze serie wil ik al lezen sinds ik begonnen ben met het lezen van Engelse boeken, ongeveer 1,5 jaar terug. De serie gaat over Juilliet die als ze iemand aanraakt diegene doodgaat. Het moet echt een super leuke serie zijn en ik heb wel weer zin in een spannende, romantische en dystopische serie! Ik heb het eerste boek al, dus ik heb geen reden om het uit te stellen!

pride-and-prejudice_ccvr1

Pride & Prejudice – Jane Austen

Nadat ik de film Pride and Prejudice heb gezien wil ik heel graag het boek lezen. Deze kaft vind ik ook echt heel erg mooi trouwens! Het enige klassieke boek dat ik gelezen heb is The great Gatsby, die ik voor school las en al best lastig vond. Toen las ik nog niet zo veel Engelse boeken dus ik hoop dat Pride and Prejudice beter gaat!

81zdSFzJh+L

Wonder –R.J Palacio

Wonder lijkt me vooral een heel erg bijzonder boek. Het gaat over een gehandicapte jongen die voor het eerst naar een normale school gaat en daar te maken krijgt met mensen die hem vooroordelen. Het lijkt me een heel mooi en leerzaam boek! Ook dit boek staat al minstens een jaar op mijn lijstje van boeken die ik wil lezen. Toevallig heb ik dit boek laatst gekocht, dus ik kan er ook aan gaan beginnen.

will-grayson-will-grayson-cover

Will Grayson Will Grayson – John Green

Ik heb alle boeken gelezen van John Green, behalve Will Grayson Will Grayson. Daarom wil ik hem graag gaan lezen, zodat ik ze allemaal gelezen heb. Ik ben niet de grootste John Green fan. Alleen Paper towns en Looking for Alaska vond ik heel erg leuk. Ik ben benieuwd naar Will Grayson Will Grayson. Ook dit boek kocht ik laatst, dus geen goede reden meer om het boek niet te lezen dit jaar.

713ZoQHz4mL

 A thousand splendid suns –Khaled Hosseini

Vorig jaar kreeg mijn vader gratis een hele tas vol met Nederlandse, Duitse en Engelse boeken van een vrouw. Ik zocht een paar Engelse boeken uit die ik wil zou willen lezen en ik las toen ook The kite runner van Khaled Hosseini. Dat boek ontroerde me enorm en ik heb reviews gelezen van mensen die A thousand splendid suns nog mooier vinden!

9780718157838-me-before-you-reissue-jacket-2

Me before you – Jojo Moyes

Dit boek staat ook al een jaar op mijn lijstje van boeken die ik wil lezen en ik kocht hem ook laatst. Het boek gaat over een vrouw die voor een man gaat zorgen die in een rolstoel zit en dan worden ze verliefd. Het moet een enorm goed boek zijn. Het boek wordt in maart verfilmd, nog een goede reden om het boek te lezen!

mortal_instruments_all_covers

The mortal instruments serie – Cassandra Clare

Afgelopen zomer las ik de Infernal Devices serie van Cassandra Clara, wat mijn favoriete serie is die ik ooit gelezen heb. Daarom wil ik heel graag ook de eerste serie van Cassandra Clare lezen, die zich afspeelt in dezelfde wereld alleen dan in deze tijd. Ik ben naast Harry Potter nog nooit aan zo’n grote serie begonnen, dat is ook de reden dat ik nog steeds niet begonnen ben aan de serie. Afgelopen jaar kwam deze editie uit en die vind ik zo mooi, dat ik dit jaar toch echt wil beginnen aan de serie!

Welke boeken moet jij lezen in 2016?
7 Comments

  1. Wow wat een mooie editie van The Mortal Instruments inderdaad, leuk! The Infernal Devices ga ik dit jaar juist lezen, een beetje verkeerde volgorde, maar ja! 😉 A Thousand Splendid Suns en Me Before You staan ook op mijn TBR list dit jaar. Pride & Prejudice is echt heel erg leuk, wel even wat moeilijker Engels dan Cassandra Clare, maar daarom eigenlijk ook veel mooier. (A)

  2. Wat een leuk lijstje! Ik heb alle boeken in dit lijstje nog nooit gelezen, maar door dit artikel heb je mij wel erg nieuwsgierig gemaakt naar Shatter me. Ben heel benieuwd en ik hoop dat jij ze allemaal mag lezen in 2016. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *