Boeken die ik nog voor 2018 wil lezen – o.a Carol!

carol

We hebben nog maar minder dan twee maanden tot het einde van het jaar en ik loop 3 boeken achter op mijn Goodreads challenge… Ik heb dit jaar een stuk minder gelezen dan normaal. Meestal lees ik namelijk rond de 50 boeken en ik heb dit jaar mijn challenge op 40 boeken gezet en ik loop nog achter.. Ik push mezelf niet te veel, maar ik zou wel heel graag deze volgende boeken dit jaar nog lezen!

Landline – Rainbow Rowell

Georgie McCool weet dat het niet goed gaat met haar huwelijk. Vlak voordat ze moet vertrekken naar het vliegveld om Kerstmis te vieren haar schoonfamilie, vertelt Georgie dat ze niet meer mee kan. Er is een grote kans opgedoken op haar werk, als ze die wil grijpen kan ze nu echt niet weg uit Los Angeles. Als haar man Neal en de kinderen vertrokken zijn naar de luchthaven, vraagt Georgie zich af of het nu over is. Of ze nu echt alles verpest heeft. Die nacht ontdekt ze een manier waarop ze kan communiceren met Neal in het verleden. Het voelt alsof ze een kans heeft om haar huwelijk te redden nog voordat het begonnen is. Moet ze haar huwelijk redden? Of zouden Georgie en Neal beter af zijn als ze nooit waren getrouwd?

Ik vertelde laatst in mijn artikel over mijn favoriete schrijvers dat Rainbow Rowell er daar één van is, maar dat ik alleen Landline nog niet van haar gelezen heb. Ik kreeg hem laatst binnen, dus ik heb geen excuus meer om er niet in te beginnen!

The raven cycle serie uitlezen

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorziendat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van…

Vorige maand las ik het eerste boek  “The raven boys” van deze serie en ik vond het gelijk een super leuk en origineel boek! Ook kwamen laatst de volgende twee boeken in de serie binnen en ik kan niet wachten om de serie verder te lezen.

Dash & lily’s book of dares – Rachel Cohn en David Levithan

De zestienjarige Lily heeft een rood notebook vol met challenges verstopt in haar favoriete boekenplank in een boekwinkel, om gevonden te worden door de juiste jongen die de challenges accepteert. Dash, die in een slechte bui is, is de eerste die het boek vind en de challenges aangaat. Door middel van het notebook geven Lily en Dash elkaar challenges. Maar vinden ze elkaar net zo leuk in het echt of klikt het alleen via het notebook?

Ik ken Rachel Cohn helemaal niet en ik heb alleen Will Grayson Will Grayson gelezen die John Green samen met David levithan geschreven heeft . Ik vind het altijd leuk om boeken te lezen rond de kerst die iets te maken hebben met kerst. Vaak is dat Harry Potter en ook heb ik een keer  My true love gave to me en let it snow rond de kerst gelezen. Als je YA kerst boeken opzoekt, dan kom je al snel bij dit boek uit en ben heel er benieuwd!

Carol – Patricia Highsmith

Therese is een doodgewone verkoop-assistente in een warenhuis in New York. Op een dag loopt de prachtige, verleidelijke Carol – een vrouw van in de dertig – naar haar toonbank: Therese is volledig overrompeld door haar verschijning. Carol is een verveelde huisvrouw, verwikkeld in een echtscheiding en bijkomend voogdijschap; Therese is een ongemakkelijke negentienjarige met een baan die ze haat en een vriend waar ze geen liefde voor voelt. Tussen de twee vrouwen ontvouwt zich een indringende, maar onmogelijke liefde.

Vorig jaar zag ik de film Carol en ik vond het zo’n onwijs mooie film! Echt een aanrader en zeker rond de kerst, want het speelt zich af rond de kerst. Ik ging een beetje googelen en kwam er toen achter dat de film gebaseerd is op het boek “The price of salt” van Patricia Highsmith. Toen wilde ik natuurlijk gelijk het boek ook lezen. Ik heb dit nog steeds niet gedaan en ik denk dat ik het boek voor kerst ga vragen!

The inexplicable logic of my life – Benjamin Alire Saenz

Vriendschappen, familie, verdriet, vreugde, woede, geloof, twijfel, poëzie en liefde. Dit complexe en gevoelig boek heeft ruimte voor elk aspect van opgroeien. Sal wist zijn plek bij zijn adoptie homo vader, hun Mexicaans-Amerikaanse familie en zijn beste vriend Samantha. Maar het is senior year en ineens twijfelt hij aan alles en realiseert hij dat hij niet meer weet wie hij is. Als Sal niet is wie hij dacht dat hij was, wie is hij dan?

Als je mijn blog al langer volgt dan weet je dat “Aristotle and Dante discover the secrets of the universe” van Benjamin Alire Saenz mijn favoriete boek ooit is. Nu kwam hij dit jaar eindelijk met een nieuw boek uit, maar 30 november komt pas het boek in paperback uit en ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *