Bookstagram tips

Bookstagram tips

Ik heb nu bijna 3 maanden een Bookstagram. Sinds mei plaatste ik al foto’s van boeken. Maar nog niet zo heel vaak en mijn Instagram was nog in het Nederlands. Nu is hij dus in het Engels! Dat is sowieso tip één alvast. Als je Bookstagram in het Engels is, zullen meerdere mensen reageren. Wil je een Bookstagram beginnen? Dan heb ik een paar bookstagram tips voor je.

Een goede naam

Op zich is je bookstagram naam niet zo heel erg belangrijk. Ik had namelijk tot vorige maand nog steeds ‘nnoomii’ als bookstagram naam. Laatst heb ik hem verandert naar ‘NoomsInnerBooks’. Natuurlijk afgeleid van mijn blog. Als je een naam hebt met iets van ‘Books’, ‘pages’, ‘reading’ enzovoort dan herkennen mensen gelijk dat je Instagram een bookstagram is!

13725544_178474075905091_1883426151_n

Goed daglicht

Ik zal eerst maar beginnen met een paar tips om mooie foto’s te maken. Ik vind dat ik er zelf nog niet zo super goed in ben, maar ik word steeds beter erin. Als eerste moet je altijd goed licht hebben en het liefst daglicht! Maak dus foto’s dicht bij een raam.

13422929_1026907247386963_1854128141_n(1)

Props!

Props zijn eigenlijk accessoires die je voor je foto’s kan gebruiken. Ik gebruik bijvoorbeeld heel vaak echte bloemen, maar je kan ook nep bloemen bij de action halen. Maar ook dekentjes, kussentjes, lampjes, koekjes en kaarsjes kan je goed gebruiken. Een goede tip is om naar de hema, action en big bazaar te gaan. Daar hebben ze vaak hele leuke accessoires die je kan gebruiken. Je hoeft niet per se allemaal props te gaan kopen, want je kan alles gebruiken wat je thuis hebt liggen!

14052270_1220646964623670_1094729221_n

Probeer alles uit

Zoals ik al zei ben ik al een stuk beter geworden in het maken van bookstagram foto’s. Een tip is om rond te gaan kijken op andere hun bookstagram en foto’s op te slaan die je leuk vind. Zo doe je een beetje inspiratie op. Qua achtergrond is een witte achtergrond altijd goed, maar je kan bijvoorbeeld ook een houten achtergrond gebruiken. Ik gebruik de laatste tijd vaak een wollig deken als achtergrond.

14156274_866334383496566_944094296_n

Alle ideeën opschrijven

Hetzelfde als je een blog hebt, schrijf al je ideeën op. Zeker op het begin had ik gelijk heel veel ideeën. Bij since you’ve been gone van Morgan Matson had ik al heel lang het idee om een foto te maken met mijn sportkleding, omdat Emily in het boek aan hardlopen doet. Het is heel leuk als je props gebruikt die iets met het boek te maken hebben.

Reageer bij anderen

Dit doet je ook vaak als je een blog hebt en het werkt ook bij een bookstagram! Reageer op andere hun foto’s en dat kan echt van alles zijn. Zo maak je ook nog een vrienden!

verhaaltje

Verhaaltje + vraag

Dit zag ik heel veel andere bookstagrammers doen en ben ik het dus ook gaan doen. Bij elke foto probeer ik een verhaaltjes te zetten met wat ik bijvoorbeeld die dag heb gedaan, iets over  een serie die ik heb gekeken of iets over een boek dat je gelezen hebt of een boek dat op de foto staat. Helemaal onderaan kan je dan nog een vraag zetten wat ook echt van alles kan zijn!

tags

Tags

Er zijn eigenlijk 2 soorten tags. Je hebt hashtags die je onderaan je foto kan plaatsen. Hashtags zoals #bookstagram #books #yabooks #bibliophile. Ik doe ook vaak een hashtag erbij met de naam van het boek en de schrijver erbij. Je hebt ook tags, weer net zoals bij een blog. Je hebt bijvoorbeeld #booksoutdoors #bestfictionalworld #booksandquote en nog veel meer! Als iemand getagd is maak je een foto voor die tag en dan kan je weer andere mensen taggen. Echt onwijs leuk.

Sockss

#Socksunday

Dit is een favoriet van mij! Socksunday is een tag en dat betekent dat je op een zondag een foto maakt van sokken. Ik vind deze foto’s altijd heel erg leuk om te maken en het zijn ook mijn meeste populaire foto’s.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips en doe anders wat inspiratie op mijn Bookstagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *