Cheesecake koekjes van Foodgloss

cheesecake koekjes

Toen ik dit filmpje zag van Foodgloss hoe je cheesecake koekjes kan maken, moest ik het een keer maken en dat heb ik gedaan! Ze zijn echt super lekker geworden en ik dacht nog toen ze in de oven zaten dat ze een beetje mislukt waren. Het recept is best simpel, maar er zit nog best veel werk in.

goedingredienten

Ingrediënten (voor ongeveer 12 koekjes, maar ik maakte er 17):

 • – 150 gram digestive koekjes
 • – 130 gram bloem
 • – 1 theelepel bakpoeder
 • – 170 gram zachte roomboter
 • – 50 gram witte bastardsuiker (ik gebruikte bruine bastardsuiker, want ik had geen witte)
 • – 20 gram vanillesuiker
 • – 1 ei
 • -120 gram roomkaas
 • – 50 gram poedersuiker

goedkoekjesbezig

Als eerst ga je de koekjes kruimelen. Je kan dit met een keukenmachine doen zoals Frances dat doet, maar ik heb geen keukenmachine. Ik deed de koekjes in een boterhamzakje, kneed er een beetje in en toen ging ik met een lepel de koekjes kruimelen.

goedkeokjebeforemix

Doe dan bij de koekkruimels de bloem en een theelepel bakpoeder en dat meng je door elkaar.

goeddgemixedmetboterenkoek

In een ander kommetje doe je de zachte boter. Bij de boter doe je de vanillesuiker en de bastardsuiker. Dit mix je met een mixer. Als het dan goed gemixt is doe je er het eiwit bij. Het eigeel bewaar je! En dan ga je weer mixen. Als dat goed gemengd is doe je de koekkruimels met de bloem en bakpoeder er doorheen mixen.

goedbefoekoelkast

Haal dan het deeg uit de kom en doe dit zoals ik hierboven gedaan heb in folie. Dit leg je dan een half uur tot een uur in de koelkast.

goedcheesebefore

Verwarm de oven voor op 180 graden. Dan gaan we verder met de vulling. Doe de roomkaas in een kom en doe er de poedersuiker en het eigeel bij en mix dit weer met de mixer.

goedvoordeoven

Neem dan een stukje van het deeg en rol dit in een balletje. Maak het balletje dan plat en leg dit op een bakplaat met bakpapier. Dan maak je met je handen een kuiltje in het koekje. Doe dit met alle koekjes. Daarna ga je ze vullen met de cheesecake vulling. Bak ze voor ongeveer een kwartier in de oven. Bij mij hoefden ze maar 10 minuten in de oven.

goeduitoven

Laat ze goed afkoelen en dan zijn de cheesecake koekjes klaar! Ik was bang dat ze een beetje mislukt waren bij mij, want ze zien er niet zo mooi uit als bij Frances, maar ze smaken echt heerlijk! Het zijn wel machtige koekjes. De volgende dag waren ze heel erg zacht geworden en ik denk dat dit komt omdat ik bruine bastardsuiker gebruikt had.

IMG_0233

5 Comments

 1. Zo en jij maar koekjes bakken en opa maar watertanden!
  Maar ik ga dit doorgeven aan mijn privé kokkin hoor.
  Heel leuk trouwens jouw site.

  groetjes opa zonder boot en zonder koekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *