DIY chocolade masker (stiekem ook een heerlijke chocolademousse)

diy chocolade masker

Ik ben gek op de maskertjes van Lush en bijna elke keer als ik bij een Lush ben geweest neem ik een vers maskertje mee. Één van mijn favoriete maskertjes van lush is Cupcake. Een super fijn chocolade masker voor een huid met puistjes en goed voor de droge velletjes. Ik heb best vaak last van puistjes en ook heb ik een droge huid. Dit masker lijkt heel erg op het cupcake masker van Lush, bijna net zo goed en heel makkelijk om te maken. En je kan het ook nog eens opeten! Lees verder voor het DIY chocolade masker.

goedingredienten

Ingrediënten:

  • Een halve avocado
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel cacaopoeder

goedavocado

Zorg ervoor dat de avocado goed rijp is. Het kan op zich ook wel met een niet zo’n rijpe avocado, maar het werkt fijner als hij wel rijp is. Snijd de avocado door de helft en snijd er stukjes van. Dan kan je de avocado uitknijpen in een bakje.

goedallesbijelkaar

Dan doe je er een eetlepel honing en een eetlepel cacaopoeder bij. Meng dit goed door elkaar. Je kan een mixer hiervoor gebruiken, maar dat is echt niet nodig. Ik pak gewoon een vork en plet alles bij elkaar net zoals je guacamole maakt!

diy chocolade masker

Als het er ongeveer zoals hierboven uitziet is het masker klaar. Ik gebruik een platte foundation kwast van real techniques om het masker aan te brengen. Ik breng het masker best wel dik aan. Je hebt ook meer dan genoeg! Ik laat het masker er ongeveer een half uur opzitten. Je kan het ook korter doen, ongeveer 15 minuten, maar ik vind het fijn om mijn masker er wat langer op te laten zitten.

Als het masker erop zit kijk ik meestal een filmpje en eet ik de rest van het masker op. Ik vind het echt heerlijk, maar je moet wel van pure chocolade houden!

Na een half uur haal ik het masker eraf met een nat washandje. Je voelt gelijk dat je huid onwijs zacht is. Ook heeft je huid een super mooie glow! Ik merk ook altijd gelijk dat mijn pukkels een stuk minder worden als ik dit masker heb gebruikt. Dit is echt 1 van mijn favoriete DIY maskers ooit!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *