DIY lippenbalsem

diy lippenbalsem

Sinds kort is burts bees niet meer dierproefvrij, dus ging ik op zoek naar een nieuwe lippenbalsem. Ik kon er gewoon niet een vinden die zo goed was als die van burts bees. Toen kwam mijn moeder met het idee om zelf een lippenbalsem te maken. Dit heb ik dus gedaan en het is onwijs simpel. Lees verder voor de DIY lippenbalsem!

goedingredieneten

Ingredienten:

  • Bijenwas
  • Zonnebloem olie (of olijfolie of kokosolie)
  • Een leeg lippenbalsem potje of lege lippenbalsem houder
  • Een leeg glazen potje (bijvoorbeeld een leeg jam potje)
  • Een pan

Ik heb de bijenwas gekocht bij levenzonderafval.com. Zij verstuurt het in kleine pastilles wat handig werken is. Ik heb zonnebloemolie gebruikt. Om eerlijk te zijn geeft het de lippenbalsem een klein beetje een frituur luchtje, maar dat ruik je alleen als je hem net opdoet. Als je dat vervelend vind kan je ook olijfolie gebruiken. Olijfolie geeft waarschijnlijk wel een beetje een groene waas. Je zou ook kokosolie of zelfs nog een andere olie kunnen gebruiken!

goedstap1

Als eerste doe je een grote eetlepel bijenwas in het lege glazen potje. Daarbij doe je 4 eetlepels zonnebloem olie (of een van de andere oliën die je wilt gebruiken).

goedstap2

Zet dit potje in een pannetje met water. Zet het gas aan, maar laat het niet te erg bubbelen, want dan kan het potje omvallen. Laat het langzaam aan smelten en als alles gesmolten is haal je voorzichtig het potje uit het water. Het potje is heet! Dus gebruik bijvoorbeeld een theedoek.

Giet dan het mengsel in een potje of lege lippenbalsem houder. Ik had allebei! Ik gebruikte voor de zekerheid een trechtertje, want dit gaat niet zo heel erg gemakkelijk. Laat het dan even staan en dan gaat het stollen.

goedlaats

goedlatstst

Ik raad je aan om een leeg lippenbalsem houder te bewaren. Ik vind zo’n stick namelijk het fijnst en hygiënisch werken. Zoals je ziet is het heel erg simpel om deze DIY lippenbalsem te maken en ook is het heel erg budget!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *