Een jaar dierproefvrij + tips!

dierproefvrij

Vorig jaar februari maakte ik de keuze om over te stappen naar dierproefvrije beauty producten. De reden hiervoor vertelde ik in dit artikel. Ik dacht toen al dat make up makkelijk zou zijn om te vervangen dan de andere beauty producten die ik gebruikte en daar had ik best wel gelijk in. Lees verder om te weten hoe ik het ervaar om dierproefvrij te zijn en voor tips als je ook wilt overstappen naar dierproefvrije producten.

Make up was dus best wel makkelijk om te vervangen. Ik vertelde een jaar geleden dat ik van make up alleen een andere bb cream, foundation poeder en bronzer moest vinden. Veel heb ik eerst opgemaakt, anders vond ik het ook weer zo zonde en ik had er toch al geld aan uitgegeven. Qua overige beauty producten moest ik vooral alles in mijn haarverzorging vervangen en dat was best wel een klus. Ook moest ik een nieuwe deo vinden. De volgende producten heb ik kunnen vervangen voor een dierproefvrij alternatief!

Rimmel foundation – Catrice HD liquid coverage foundation

Afgelopen kerst vond ik pas een alternatief voor deze foundation. Ik vond het altijd al moeilijk om een goede lichte foundation te vinden en de foundation van Rimmel was ook eigenlijk iets te donker en ik vond hem ook te glimmend. Een vriendin van mij heeft ook een hele lichte huid en ze gebruikte deze Catrice foundation. Ik heb hem toen een keer van haar gebruikt en ik was gelijk verkocht! Een hele lichte, budgetvriendelijke en dekkende foundation!

Rimmel BB cream – Etos BB cream

Ik was helemaal gek op deze BB cream, maar helaas moest ik hem vervangen. Dat was ook echt een hele klus, maar toch best snel vond ik de Etos bb cream! Hij is niet zo dekkend als die van Rimmel, maar wel de helft goedkoper en ze hebben heel veel kleuren en de lichtste kleur is heel licht! Hij is best dewy, maar is goed af te poederen.

Rimmel poeder – Essence all bout matt fxing compact power

Niets gaat boven de poeder van Rimmel, maar ik gebruik toch niet zo heel veel poeder. Ik heb toen mijn Rimmel poeder op ging deze van Essence gekocht en hij doet op zich zijn werk. Ik vind het jammer dat het een doorzichtige poeder is, want hierdoor heb ik het gevoel dat de poeder me nog wel eens grauw maakt. Maar zoals ik al zei gebruik ik toch niet zoveel poeder, maar ik ga denk de volgende keer de poeder van Catrice proberen.

Rimmel bronzer – Make up revolution ultra bronze

Ook een goede bronzer vinden vond ik heel lastig. Voor mijn verjaardag kreeg ik deze bronzer en die lijkt best wel op de bronzer van Rimmel! Hij is vooral fijn om echt je gezicht mee te bronzen. Als ik echt wil shapen gebruik ik de bronzer uit het Sleek face form palette.

Lady speedstick – Therme anti-transpirant

Ook vind ik nog steeds dat er geen betere deo is dan de Lady speedsticks, maar helaas zijn die ook niet dierproefvrij. Ik ben toen maar de Therme deo gaan gebruiken. Die zijn ongeveer even duur, te koop bij de drogist en ze hebben ook sticks. Ze zijn best fijn, maar het werkt niet zo goed als lady speedstick.

Garnier shampoo en conditioner – Yes to blueberries shampoo en conditoner

Shampoo was ook een hele klus om te vinden! Ik heb eerst de Inecto argan olie shampoo geprobeerd, maar daar werd mijn haar onwijs droog van. Toen heb ik een lange tijd de argan olie shampoo van de Kruidvat gebruikt en die is onwijs fijn! Mijn haar wend altijd aan shampoos dus laatst merkte ik dat mijn haar sneller vet werd en slap was en vaak is dat een teken dat ik weer een andere shampoo moet gebruiken. Er was een aanbieding bij holland&barrett op de yes to carrot producten en toen heb ik de yes to blueberries shampoo en conditioner gekocht. Ik ben heel erg tevreden hierover en er komt nog een review van!

L’oreal haarmasker – Dr. Organic moroccan oil hair treatment conditioner of lee stafford hair growth treatment

Ik maakte al een review over de lee stafford hair growth treatment en dat is echt een super fijn product, maar het is niet een heel goedkoop product. Je betaal ongeveer 12 euro en je doet er ongeveer 3 maanden mee.  Tenminste als je hem gebruikt zoals er op de beschrijving staat. Je kan hem ook gewoon één keer in de week gebruiken en een stuk minder dan doe je er wel lang mee! Het is echt een boost voor je haar. De dr organic morrocan oil hair treatment conditoner is even duur, maar die gebruik je minder vaak.

Herbal essence droogshampoo – Colab droogshampoo

De herbal essence droogshampoos worden niet eens meer verkocht, maar dat waren echt de beste droogshampoos ooit! Ik ben nooit fan geweest van de Batiste droogshampoo’s en ook zijn ze niet meer dierproefvrij. De droogshampoos van de Kruidvat vind ik ook echt niet fijn. Toen kwamen de Colab droogshampoos en die vind ik super fijn!

Op dit moment is alles wat ik gebruik dierproefvrij. Behalve dan dingen als tandpasta, zeep en showergel, want ik woon nog bij mij ouders en ik kan niet van hun verwachten dat ze ook alles dierproefvrij gaan kopen.

Tips voor als je wilt overstappen naar dierproefvrije producten:

  • Kijk welke producten die je al gebruikt dierproefvrij zijn d.m.v deze lijst
  • Zoek op het internet naar alternatieven
  • Als een niet dierproefvrij product op is, koop dan een dierproefvrij alternatief
  • Begin eerst met je make up, dit is over het algemeen makkelijker

Ik voel me er helemaal goed bij om dierproefvrij te zijn en ook al waren sommige dingen moeilijk om te vervangen het is me gelukt en ik vind het ook leuk om dingen uit te zoeken. Zoals je ziet hoeft het ook echt niet duurder te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *