Gastblog: Inner peace met yoga

Vandaag komt er voor het eerst een gastblog online op NoomsInnerBeauty! Het artikel is geschreven door Lisanne van Superyoga.nl. Wil je meer weten over Yoga? Lees dan snel verder!

Yoga is voor de meesten van ons geen onbekend woord meer, iedereen heeft er wel eens over gelezen of kent iemand die aan yoga doet. Er ontstaan, met name in de steden, steeds meer studio’s waarbij je een yoga- of meditatiesessie kunt volgen. Waar we de trend al jaren geleden zagen inzetten in Amerika, een land waar mensen met yogamatjes onder de arm het dagelijks straatbeeld vormen, zien we yoga nu in Nederland steeds meer in populariteit toenemen. Dat is natuurlijk niet zo gek in onze oh zo drukke westerse wereld, met yoga kunnen we weer tot rust komen en ontstressen. Wist je ook dat yoga het volgende voor jou kan betekenen?

  • Je houding én zelfverzekerdheid verbeteren

Bij veel yoga oefeningen staat je ruggengraat centraal. Doordat we eigenlijk niet gemaakt zijn om de hele dag te zitten maar velen van ons een zittend beroep hebben, ontstaan er vaak nek- en rugklachten. De meeste rugklachten zijn aan te pakken door oefeningen te doen die je ruggengraat sterker en soepeler maken. Natuurlijk werk je tijdens yoga ook aan andere lichaamsdelen zoals de schouders. Hierdoor ga je rechter lopen of zitten en je zult merken dat dat ook direct invloed heeft op je zelfverzekerdheid!

  • Je ademhaling en focus

We leven in een drukke wereld wat ervoor zorgt dat we weinig bezig zijn met onze ademhaling en dat de kans groot is dat je oppervlakkig ademhaalt. Een snelle oppervlakkige ademhaling zorgt ervoor dat processen in je lichaam stroef verlopen en dit kan uiteindelijk leiden tot fysieke maar ook mentale klachten. De eerste stap is dat je bewust wordt van je ademhaling, probeer rustig in te ademen door je neus vanuit je buik en uit te ademen via de neus of mond. Bij de yogastijl Yin Yoga focus je je op de ademhaling in combinatie met stretch oefeningen. Yin Yoga werkt met verschillende yoga props zoals een heerlijk zacht meditatiekussen, een yoga blok en een deken om het jezelf comfortabel te maken waardoor het een yogastijl is die voor iedereen geschikt is. Bovendien is de ruimte lekker warm, waardoor je al snel in een diepe ontspanning komt. Wanneer je regelmatig oefent kun je je tevens beter focussen in je persoonlijke leven en op je werk.

  • Veel leren over jezelf

Tijdens yoga ben je bezig met jezelf, misschien wel jouw enige moment van de dag. Omdat je puur en alleen met jezelf bezig bent, leer je meer van jezelf kennen. Niet alleen over je lichaam, maar ook over je gedachten en keuzes die je iedere dag maakt. Het is heel interessant om te kijken of je met de uitdagingen die je tegenkomt tijdens een yoga sessie je beter kunt wapenen tegen de uitdagingen die je buiten de yoga sessie om tegenkomt.

Yoga lessen en teachers openen voor iedereen hun deuren, je bent dan ook meer dan welkom waardoor de drempel om yoga uit te proberen heel laag is. Niet iedereen heeft behoefte aan yogales, je kunt gelukkig op veel verschillende manieren uit de voeten. Zo kun je via YouTube of een smartphone app en een yogamatje al een hele goede yoga sessies volgen in je eigen kamer! De meeste yoga studio’s en sportscholen bieden gratis proefsessies, betaalbare eenmalige lessen of een strippenkaart aan zodat je yoga kunt proberen zonder direct vast te zitten aan dure abonnementen of vervelende afspraken. Zo kun je direct op je gemak testen welke yogastijl bij jou past. Er zijn namelijk tientallen yogastijlen, van statisch tot super dynamisch. Met welke reden ga je yoga doen? Als je met name inner peace wilt bereiken en je spieren goed wilt stretchen dan is Yin Yoga een aanrader, maar wil je aan een sterke core werken dan zou Ashtanga Yoga jouw oplossing kunnen zijn. Het is echt een kwestie van uitproberen!

Namasté ♥

One Comment

  1. Leuk, zo’n gastblog! Ik heb tijd lang elke maandagavond yoga met een clubje gedaan, maar toen ik op mezelf ging wonen ben ik daar helaas mee opgehouden. Jammer eigenlijk, want ik vond het wel altijd fijn en leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *