Gezonde bananenbrood recept!

bananenbrood

Alicia van Littlebum.nl is een goede vriendin van mij en laatst had ze bananenbrood gemaakt en ze vertelde me hoe ze het had gemaakt. Ik had wel vaker van bananenbrood gehoord en was dus nieuwsgierig! Dit is een gezonde versie met dadels en speltmeel. Speltmeel vond ik moeilijk om te vinden en uiteindelijk vond ik het bij de Jumbo! Lees verder voor  het gezonden bananenbrood recept.

bananenbrood

Benodigdheden:

  • 150 Gram speltmeel
  • 50 gram ongepitte dadels
  • 3 eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 bananen
  • Een beetje zout
  • bakpapier
  • een cakevorm
  • een staafmixer of keukenmachine

 

Als eerste doe je de oven voorverwarmen op 175 graden. Doe dan de bananen en de dadels in een bak en mix het met een staafmixer (of keukenmachine) tot een goed beslag. Kluts dan in een aparte schaal de eieren en doe daar een beetje zout bij. Roer dan de eieren bij het banaandadel beslag met bijvoorbeeld een spatel. Spatel dan de speltmeel en bakpoeder erdoorheen. Doe het bakpapier in de cakevorm. Als het dan goed geroerd is doe je het beslag in een cakevorm. Doe het bananenbrood voor ongeveer 40 minuten in de oven. Als je met een satéprikker erin prikt en hij er droog uit komt is het bananenbrood goed!

 

bananenbrood

Laat het bananenbrood goed afkoelen, maar dan is hij klaar! Het is lekker, maar je proeft wel echt dat het toch brood is en het de gezonde versie is. Hij is zeker zoet, maar als je hem nog iets zoeter wilt zou je wat honing erbij kunnen voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *