Heerlijk ontspannen met audioboeken van Storytel

Storytel

Ben je nog opzoek naar een lastminute kerst cadeau voor een boekenliefhebber of wil je volgend jaar meer boeken lezen dan dit jaar? Dan heb ik een goede tip voor jullie, namelijk de app Storytel! Natuurlijk had ik Storytel wel vaker voorbij zien komen, maar nu mocht ik het voor jullie uitproberen én heb ik een code voor jullie waarmee je een maand lang kan luisteren voor €0,99 in plaats van  €9,99!

Hoe werkt Storytel?

Storytel is een app waarmee je kan luisteren naar Engelstalige en Nederlandstalige audioboeken (en ook een selectie aan E-books!). De app geeft je onbeperkt toegang tot meer dan 60.000 boeken. Je hebt alleen maar een internetverbinding nodig en je kan altijd en overal luisteren met de app.

Storytel

Ik maakte een account aan en ik ging door de app heen scrollen. Het eerste wat mij opviel aan de app van Storytel was dat alles heel overzichtelijk is. Aan de linkerkant heb je een menu met welk boek je op dat moment luistert, aanbevelingen, series, categorieën, zoek, je boekenplank, instellingen, help en log uit. Heel overzichtelijk dus!

Storytel

Ik ging natuurlijk gelijk kijken naar de categorie ‘young adult’, waar wel meer dan 2500 boeken in staan. Het eerste boek waar ik naar luisterde was ‘A tragic kind of beautiful’ van Eric Lindstrom. Wat ook gelijk een aanrader is! Ik was bang dat degene die het boek voorleest misschien een irritante stem zou hebben, maar dat heb ik tot nu toe nog niet meegemaakt en vooral de stem van Katharine Mangold die dit boek heeft ingesproken vond ik onwijs fijn! Ik vond het zelfs een beetje ASMR achtig.

Ik heb een bluetooth koptelefoon, wat dus superhandig is, want ik kan gewoon even de was opvouwen, strijken, de vaatwasser in- en uitruimen en koken, zonder dat er een draadje in de weg zit. Al die saaie taken worden leuker met het luisteren van een audioboek. Het lezen gaat echt onwijs snel. Voordat ik het doorhad was het boek uit. Ook kon ik heel goed concentreren op het boek, wat ik niet had verwacht. Het luisteren naar audioboeken is dus een hele goede manier om volgend jaar meer boeken te lezen!

Storytel

Handige Slaapstand

Je hebt een hele handige slaapstand in de app. Als je een boek leest staat links bovenaan een slaapteken en als je daarop klikt kan je kiezen uit 5 tot en met 60 minuten en als je dan bijvoorbeeld kiest voor 30 minuten dan stopt het boek na 30 minuten. Heel handig als je voor het slapen gaan eventjes een half uurtje wilt luisteren of als je bijvoorbeeld in de trein zit en je er over 30 minuten uit moet.

Storytel

Mijn persoonlijke aanraders

Zoals ik al eerder zei staan er meer dan 60.000 boeken op Storytel en ook heel veel verschillende boeken. Je hebt boekenseries zoals, Harry Potter, Divergent en The Hunger Games, maar ook boeken van bijvoorbeeld Colleen Hoover en John Green. Ik heb de app even goed voor jullie afgestruind naar aanraders!

  • 13 reasons why – Jay Asher

Als je de serie leuk vindt, dan vind je het boek sowieso ook heel leuk. Ik ben alleen bang voor wat tranen tijdens het luisteren.

  • Aristotle and Dante discover the secrets of the universe – Benjamin Alire Sáenz

Ze hebben mijn lievelingsboek en ook nog eens als Ebook!

  • Simon VS the homosapiens agenda – Becky Albertalli

Ik vond dit boek zo onwijs leuk en grappig en het boek wordt volgend jaar in maart verfilmd! Ik ga hem sowieso daarvoor nog een keer lezen en waarschijnlijk met behulp van het audiobook.

  • Ik geef je de zon – Jandy Nelson

Dit is echt een onwijs mooi boek en staat in mijn top 5 (misschien wel top 3) van favoriete boeken.

  • The raven boys – Maggie Stiefvater

Deze serie is zo anders dan andere series! Het is een paranormale fantasy serie en het is heel spannend en grappig.

  • The upside of unrequited- Becky Albertalli

Nog een keer Becky Albertalli! Dit boek is ook onwijs leuk en relatable.

  • A tragic kind of beautiful – Eric Lindstrom

Zoals ik al eerder zei was dit het eerste audiobook waar ik naar luisterde en gelijk een nieuwe favoriet! Mel heeft bipolar disorder en dat wordt heel goed weergegeven in dit boek.

  • Finding Audrey- Sophie Kinsella

Er staan nog veel meer Sophie Kinsella boeken op Storytel, maar dit boek vind ik zo onwijs leuk en schattig!

  • Things we know by heart – Jessi Kirby

Dit is echt een supermooi en leuk romantisch zomers boek!

Storytel

Een maand lang luisteren voor0,99 in plaats van 9,99

Wil je Storytel graag uitproberen? Dan heb ik fijn nieuws voor jullie! Via deze link kan je namelijk een maand lang luisteren voor €0,99 in plaats van €9,99! Dat is het proberen wel waard en gaat je sowieso helpen om volgend jaar meer boeken te lezen. Ook heeft Storytel verschillende giftcards van 1, 3, 6 en 12 maanden. Een super leuk lastminute kerst cadeau voor een boekenliefhebber!

Dit is een gesponsorde blogpost

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *