I put some new shoes on and suddenly everything’s right

Converse

Nothing feels better than new shoes! Ik heb één lievelingsschoen die ik waarschijnlijk de rest van mijn leven zal dragen. Namelijk: Converse! Ik heb in het verleden wel eens andere sneakers geprobeerd, maar ik kom altijd terug bij Converse en vandaag vertel ik jullie waarom!

Converse bestaat al sinds 1908. Een cruciaal punt voor het merk was in 1917. Toen werd namelijk het model (mijn lievelingsmodel) de Converse All-Star Basketbalschoenen geïntroduceerd. Dit was in die tijd heel erg innovatief, want de sport basketbal bestond toen nog maar 25 jaar. In 1921 kwam de basketbalspeler Chuck Taylor de winkel binnen, met de klacht dat zijn voeten pijn deden. Al snel gaf Converse hem een baan. Hij werkte als ambassadeur voor Converse en bleef onvermoeibaar doorwerken tot kort voor zijn overlijden in 1969. Je hebt vast wel eens de handtekening gezien die op de Converse All-Stars staat. Sinds 1923 staat namelijk de handtekening van Chuck Taylor op de schoenen!

Converse

Ik ben zelf heel zuinig met mijn geld en om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo’n schoenenfanaat. Ik vind het altijd een grote aankoop en kijk er altijd tegen op. Ook heb ik moeilijke voeten. Ik heb namelijk hele brede voeten, waardoor veel schoenen niet goed zitten. Ook ben ik best wel klein, waardoor ik vind dat grote sneakers vaak heel lomp staan bij mijzelf. Daarom kom ik altijd weer terug bij Converse All-Stars! Nadat je ze hebt uitgelopen zitten ze heerlijk. (Ik heb ooit een wandeling overleefd van 5 uur op deze schoenen!) Ik vind ze heel leuk staan, ook onder een korte broek of een rokje of jurkje. Vooral belangrijk: mijn voeten lijken niet breder door de schoenen en staan niet lomp zoals veel andere sneakers. En ze gaan super lang mee! Ik heb met mijn vorige paar namelijk 7 jaar gedaan! Dit waren grijze high tops en dit jaar heb ik nieuwe zwarte high tops gekocht. Converse zijn vaak rond de €70,-, maar vaak zijn er aanbiedingen en kun je ze voor een stuk minder scoren.Naast de basic kleuren die ik vaak neem, heeft Converse heel veel andere kleuren. Zo is er voor ieder iets leuks! Je hebt ze bijvoorbeeld ook in het rood, geel of roze. Ik vind zelf gele en rode ook heel erg leuk eruit zien. Miley Cyrus kwam in mei dit jaar ook uit met een collectie bij Converse! Die collectie bestond uit een collectie met ‘glitter’, maar je had ook een ‘bandana’ collectie. Dit is wat Miley zelf over de collectie gezegd heeft: “No age, no gender, no sex — I wanted everyone to feel included.” “Converse has no boundaries. It’s outspoken. I’ve always identified with Converse because the brand appeals to and represents so many different cultures and walks of life. And they’re accessible,”. De Miley Cyrus collectie is hier en daar nog te koop!

Converse is echt een merk voor iedereen!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *