Ik bakte een overheerlijke Carrot Cake

alleen scherp

Ik zag al best vaak dat anderen Carrot Cake aten, maar had het zelf nog nooit gegeten. Een paar weken geleden nam ik een Carrot Cake mee van de supermarkt. Echt heerlijk vond ik het! Toen wilde ik het natuurlijk zelf proberen. Vorige week zondag bakte ik samen met Alicia een Carrot Cake en lekker dat hij werd!

Ik had dit recept een tijdje geleden al gevonden op de AH site. Ik heb wel eens vaker een recept hiervan gebruikt. Ze zijn echt fijn!

Dit is wat je nodig hebt:

  • 200 gram boter
  • 1 kleine winterpeen
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gram rozijnen
  • 100 gram roomkaas
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Een tip is om het bakpapier nat te maken en het water eruit knijpen, zo gaat hij makkelijker in de vorm. Rasp de winterpeen. Smelt 150 gram boter. Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een snufje zout met een mixer of garde in een kom. Zeef daarna het bakmeel boven het mengsel en doe de kaneel erbij, mix het daarna glad. Dan roer je nog de rozijnen door het mengsel en giet je het beslag in een bakvorm. Bak de wortelcake in het midden van de oven ongeveer 45 minuten. Ik heb hem ongeveer 10 min korter gebakken, maar dat ligt aan mijn oven. Houd hem dus wel goed in de gaten. Als je een saté prikken erin doet en hij er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake minstens een uur afkoelen. Neem daarna de overige 50 gram boter, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker en mix dit met een mixer, totdat het geheel glad is. Neem de cake uit de bakvorm en leg het op een schaal/bord. Strijk het glazuur over de cake met een spatel.  In het recept staat dat je de cake nog 15 minuten in de koelkast moet doen, zodat  het glazuur iets opstijft, maar hier had ik geen geduld voor.

goedschuinscherp

Mijn bovenkant van de cake was een klein beetje verbrand, daarom had ik hem ook maar 35 minuten in de oven gedaan. Gelukkig zie je het toch niet meer als de glazuur eroverheen gaat. Ik vind deze cake echt super lekker en ik ga hem sowieso nog veel vaker maken!4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *