Inside & out boek tag!

Inside & out boek tag

Alweer een boek tag! Ik vind boeken tags gewoon heel erg leuk blijkbaar. Deze tag kwam ik heel lang geleden al tegen op OhMyBook en vond hem heel erg leuk. Vandaag doe ik dus de Inside & out tag!

goedachterkan

I Inside flap: Is de tekst op de achterflap van een boek te lang of juist te kort?

Ligt eraan vind ik. Soms wil ik namelijk een boek in gaan zonder al te veel over het boek te weten en soms wil ik zo veel mogelijk weten over het boek voordat ik het boek ga lezen. Maar om heel eerlijk te zijn lees ik de achterflap van een boek nooit. Om erachter te komen waar een boek over gaat zoek ik vaak recensies op Youtube op.

N New book: Wat voor soort boek heb je het liefst? Audioboek, e-book, paperback of hardcover?

Paperback! Ik heb maar 1 hardcover boek, maar dat komt omdat Girl online toen nog niet in paperback was en ik hem voor mijn verjaardag kreeg. Ik vind paperback het fijnst lezen, want ze zijn niet zo zwaar. Wel vind ik hardcovers mooier staan in een boekenkast. Het liefst heb ik ook nog van die hele floppy paperbacks.

S Scribble while you read: Schrijf je in je boeken of zorg je ervoor dat ze mooi en netjes blijven?

Ik schrijf niet in mijn boeken. Ik vind dat zonde. Ik maak ook geen oortjes en gebruik altijd een boekenlegger. Toch vind ik het niet erg als een boek niet helemaal meer netjes is, want ik vind het mooi als je kan zien dat het boek gelezen is.

textgram_1462531198

I In your best voice: Wat is je favoriete eerste zin van een boek?

Dat is wel heel erg moeilijk. Ik heb even de eerste zin van een paar van mijn favoriete boeken gelezen en dan vind ik toch wel de eerste zin van mijn twee favoriete boeken het mooist. Namelijk ‘One summer night i fell asleep, hoping the world would be different when i woke up’ van Aristotle and dante discover the secrets of the universe en ‘Is today a good day to die?’ van All the bright places.

D Does it matter: Maakt het uit of de auteur een man of een vrouw is?

Nee, daar kijk ik totaal niet naar. Als ik zo naar mijn boekenkast kijk heb ik wel veel meer boeken van vrouwelijk schrijvers.

E Ever read ahead: lees je wel eens vooruit? Heb je wel eens de laatste pagina van een boek gelezen lang voordat je zo ver was?

Nee, nog nooit heb ik dat gedaan! Soms ben ik wel eens heel erg nieuwsgierig, maar ik doe het nooit. Ben veel te bang dat ik het boek dan niet meer leuk ga vinden.

O Organized bookshelves: een opgeruimde boekenkast of een chaos?

Een opgeruimde choas? Ik heb nog niet genoeg boeken om heel mijn boekenkast te vullen, dus ik heb onderaan een plank met mijn fantasy en dystopian series en op de planken daarboven heb ik een paar boeken rechtop staan en dan een paar horizontaal. Ook heb ik hier en daar een paar cactussen en fotolijstje enzovoort staan. Ik vind het gezellig staan!

_MG_0152

U Under oath: heb je ooit een boek gekocht, slechts gebaseerd op de cover?

Ik koop een boek pas als ik bijna zeker weet dat ik het boek wil lezen en kijk dan niet echt naar de cover. Ik had het wel een beetje bij aristotle and dante discover the secrets of the universe, omdat die cover zo mooi is! Ik wist ook eigenlijk vrij weinig over dit boek, alleen dat veel mensen het een super goed boek vonden. Ik pakte er een paar mooie boekcovers bij om op de foto te zetten en zoals je kunt zien vind ik vooral blauwe boeken heel mooi.

T Take it outside: lees je liever binnen of buiten?

Om heel eerlijk te zijn lees ik liever binnen. Misschien was dit anders geweest als ik een tuin had gehad, maar ik lees wel soms op het balkon als het lekker weer is. Ik lees het liefst lekker in mijn bed, daar is het rustig en comfortabel. Ik lees bijvoorbeeld ook haast nooit op het strand, omdat ik het dan alsnog te druk vind.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *