Leuke lente uitjes!

lente

Het is weer vol op lente en dat betekent dat we weer massaal met zijn allen uit onze winter hol kruipen en naar buiten komen. Tenminste dat geldt voor mij wel. Ik ben graag buiten en als het in de lente weer lekker weer wordt ben ik veel vaker buiten. Dit zijn 10 leuke dingen om te doen in de lente!

Wandelen

Ik wandel heel erg graag met mijn familie, maar in de winter betrappen we ons er toch op dat we veel minder vaak wandelen. Niets is lekkerder dan even een uurtje (of 2) in het zonnetje te wandelen. In het verleden heb ik elke keer een blogpost gemaakt over een nieuw wandelgebied, dus je kunt hier allemaal hele mooie plekken vinden om te wandelen in Nederland! Laatst wandelde ik in Overveen en daar kan je ook heel mooi wandelen.

Openluchtmuseum

In Nederland heb je onwijs veel openluchtmuseums en ik vind het altijd heel erg leuk en vooral natuurlijk als het lekker weer is. Ik vind museums altijd heel erg leuk en interessant, maar we hebben een hond en die mogen meestal niet mee naar binnen. Maar honden zijn vaak wel welkom in openluchtmuseums! Ik wil ook nog heel graag een keer naar het Archeon in Alphen aan den rijn.

Een ijsje halen

De ijssalons gaan weer open in de lente! Een goede reden om even met een vriendin een ijsje te halen en een rondje door de stad te lopen toch?

Buiten lezen

Ik geef eerlijk toe dat ik het liefst lekker knus in mijn bed lees, maar af en toe lekker buiten op balkon lezen in het zonnetje is ook heerlijk!

Fietsen

Fietsen in de herfst en winter is vaak gewoon een hel. Iets wat ik altijd meer ga waarderen in de lente is dan ook fietsen! Ik doe eigenlijk bijna alles op de fiets en niets is lekkerder dan fietsen in het zonnetje.

Picknicken

Ook iets wat ik altijd wil doen, maar nooit doe. Dat komt eigenlijk, omdat in de parken in mijn stad vaak niet zo hele leuke figuren rondlopen. Maar er zijn vast wel rustige plekken te vinden! Lijkt me zo leuk om gewoon een kleedje neer te leggen en allemaal lekker eten mee te nemen.

Bloemen kopen

Ik word altijd zo vrolijk van bloemen! In de lente komen weer alle mooie bloemen en het maakt je huis zo veel vrolijker.

Kinderboerderij/Dierentuin

Stiekem vind ik kinderboerderijen altijd zo leuk. Ik ben gewoon gek op dieren en helemaal op kleine geitjes! Ook vind ik dierentuinen nog steeds heel erg leuk. Schaam je je om als volwassene naar de kinderboerderij of dierentuin te gaan? Neem dan gewoon je kleine nichtje mee!

Skaten

Vroege skate ik bijna wel elke week als het lekker weer was. Skaten is goed voor je en heel erg leuk! Gewoon een rondje door het park is heerlijk.

Begin je eigen moestuin

Ik vind moestuintjes altijd zo schattig en je hebt er helemaal niet zo heel veel ruimte voor nodig. Bij de Xenos hebben ze hele leuke moestuin bakken met verschillende kruiden, groeten of fruit! Ook bij de Hema hebben ze bijvoorbeeld aardbeienplantjes.

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *