Mijn 10 favoriete Disney films

De afgelopen tijd heb ik wat Disney films teruggekeken, omdat ik erachter kwam dat ik er zelfs een paar niet gezien had! Ik was vroeger ook wel gek op Disney, maar keek altijd dezelfde films. Nu ben ik denk misschien nog wel gekker op Disney dan toen ik klein was! Vandaag vertel ik jullie wat mijn favoriete Disney films zijn. Ik heb een top 10 gemaakt, wat onwijs moeilijk was!

Tarzan

Ik moet Tarzan wel op nummer 1 zetten. Als ik vroeger ziek was keek ik altijd Tarzan en ik heb deze film dan denk ik ook wel honderd keer gezien. Vooral de muziek van Phil Colins is onwijs mooi!

Beauty and the beast

Ik kon mij vaag herinneren dat ik deze film ook heel leuk vond toen ik klein was. Mijn broer en zijn vriendin gingen laatst naar de muziek van beauty and the beast en daarom wilde ik de film weer eens kijken. De muziek van deze film is ook zo leuk en vooral leuk om mee te zingen! Het verhaal is ook gewoon mooi.

The Little mermaid

Dit was ook een van de films die ik denk wel honderd keer gezien heb, samen met the little mermaid 2. Ik was gek op deze films en nog steeds! De karakters uit deze film zijn zo leuk, vooral de krab natuurlijk!

The lion king

Lion king kon natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje. Deze film heb ik misschien nog wel het meest gezien van allemaal. Ik ben zelfs naar de bioscoop geweest toen hij een paar jaar terug in 3D uit kwam! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik deze film iet meer zo vaak kan kijken als alle andere films.

Tangled

Dan een moderne Disney film! Ook de muziek van Tangled vind ik onwijs leuk. Mandy Moore is de stem van Rapunzel en ik vind haar stem zo mooi! Ook de personages uit deze film zijn onwijs leuk en ook heeft de film natuurlijk een mooie boodschap. De kameleon is zo schattig!

Toy story

Ik weet niet zo goed waarom ik deze film zo leuk vind, maar het heeft gewoon een speciaal plekje in mijn hart! Ik heb alle delen gezien. Toen het laatste deel uitkwam heb ik die zelfs met het broertje van een vriendin gekeken, haha! Ik kan ook niet wachten tot volgend jaar, wanneer de volgende film eindelijk uit komt!

Big hero 6

Dan weer een moderne Disney film. Big Hero 6 keek ik vorig jaar en ik was gelijk gek op de film. De muziek is niet per se geweldig, maar het verhaal is super leuk en avontuurlijk!

Frozen

Natuurlijk staat Frozen in mijn lijstje! De muziek in Frozen is natuurlijk geweldig en het verhaal en alles gewoon!

Oz the great and powerful

Dan de enige film die geen animatie bevat. Oz the great and powerful zag ik in de bioscoop in 3D toen hij uitkwam en sindsdien is het één van mijn favoriete films. Het verhaal is leuk, maar vooral hoe de film eruit ziet is zo geweldig! Ook vind ik de acteurs heel leuk die in deze film spelen.

Pocahontas

Dan als laatst Pocahontas. Ik kon mij deze film niet meer zo goed herinneren en keek hem dus laatst nog een keer en toen kwam ik er pas achter hoe leuk deze film is! De muziek is prachtig, Pocahontas is prachtig! Ik vind het vooral mooi dat de film veel over dieren en natuur gaat. Meeko, de kleine wasbeer, is ook zo onwijs schattig!

Ik ga toch een beetje cheaten en toch nog een paar van mijn favoriete Disney films noemen. Ten eerste Mulan, Brother bear, lady and the tramp en Jungle book.

Wat is jouw favoriete Disney film?
6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *