Mijn 10 favoriete films

Ongeveer elke maand schrijf ik een review over 4 films die ik heb gezien. Het leek me nu wel leuk om een keer te vertellen wat mijn favoriete films ooit zijn! Er zitten een paar hele oude favorieten bij, die al jaren een favoriet zijn en ook een paar nieuwere films. Dit zijn echt de 10 films die ik heel vaak kan kijken en als ze op T.V komen ik ze altijd kijk!

13 going to 30

Dit is echt al zo lang ik me kan herinneren mijn meest favoriete film ooit. Ik had hem zelfs op DVD en ik had niet zo heel veel films op DVD vroeger. Ik heb hem nu al een lange tijd niet gezien (wordt maar weer eens tijd). Voor mij is dit gewoon de beste en leukste chickflick ooit.

The holiday

Ik kan het niet laten om deze film elk jaar rond kerst weer te kijken. Het is echt een kerst klassieker vind ik. Vorig jaar keek ik hem een keer met mijn vader en zelfs hij vond hem leuk!

 

Avatar

Dit was de eerste en enige film die ik in IMAX zag. De film heeft echt indruk gemaakt op me, ik vond hem gelijk al zo gaaf! Ik leef altijd weer mee. Wel duurt hij aardig lang, dus kijk ik hem eigenlijk niet zo vaak en als hij op T.V komt duurt hij helemaal lang. Maar ik vind het toch wel en film die je gezien moet hebben en ik kan hem helemaal dromen! Ik vind de vormgeving zo mooi van deze film en natuurlijk het verhaal.

Harry potter

Dit is natuurlijk echt een klassieker. Ik heb geen idee hoe vaak ik alle Harry Potter films gekeken heb, maar echt heel vaak! Vroeger vond ik ze eigenlijk een beetje te eng. Ik weet nog dat ik een nachtmerrie kreeg nadat ik de tweede film gezien had. Vooral de eerste twee films blijven zo schattig. Harry Potter en de gevangenen van Azkaban is mijn meest favoriete film van allemaal denk ik. Ik vind die vogel/paard zo leuk! Ook vind ik Harry Potter en de order van de feniks heel leuk. Ik ben ook van plan om eindelijk de boeken te gaan lezen!

The great Gatsby

Ik weet nog dat ik deze film heel erg graag wilde zien toen die uit kwam. Ik zag hem in de bioscoop en heb hem ook nog een keer thuis gekeken met mijn ouders. Ik vind vooral de sfeer in deze film zo gaaf! Het verhaal is natuurlijk ook mooi, maar ik ben gek op jazz muziek en de muziek in deze film is echt geweldig. Ook hoe ze er uit zien en de oude auto’s vind ik gaaf om te zien! Ik heb trouwens ook het boek gelezen, maar die vond ik toch best wel moeilijk om te begrijpen.

 

Oz the great and powerfull

Deze film zag ik ook in de bioscoop en in 3D. Vooral het begin met de luchtballon is vooral in 3D echt heel gaaf. Het verhaal kennen we denk ik allemaal wel. Ik vind vooral weer net als bij avatar de vormgeving zo mooi. Zo sprookjesachtig. Ik keek hem laatst nog op T.V en toen was ik wel alweer vergeten wie nou de goede en slechte heks was.

Divergent

De divergent boeken zijn een van mijn meest favoriete boeken. Ik las het boek ook net voordat de film uitkwam. Ik had het boek dus nog heel vers in mijn hoofd toen de film uitkwam. Ik had zelden een boekverfilming gezien waarbij het precies was zoals ik me had voorgesteld en bij deze film was dat zo! Geweldige acteurs en geweldig vormgegeven. Insurgent lijkt een stuk minder op het boek en is ook geregisseerd door iemand anders en dat merk je ook. Divergent blijft mijn favoriet. Ik ben natuurlijk wel benieuwd naar de laatste 2 films.

How to train your dragon

Dit is echt mijn favoriete animatie film! Ik wilde hem al heel lang kijken, maar steeds keek ik hem niet. Tot dat ik hem een paar maanden geleden keek. Hij is gewoon zo leuk! Onwijs schattig en ook spannend. Toen ik hem had gekeken keek ik de volgende dag gelijk de tweede film.

Big hero 6

Mijn tweede favoriete animatie film is Big Hero 6. Bij deze film zat ik gewoon de hele tijd de giechelen, omdat het zo schattig en grappig is! Het einde van deze film vond ik wel iets minder. Er zitten ook een beetje emotionele momenten in de film. Ik zat echt helemaal in de film en nu krijg ik echt weer zin om hem nog een keer te kijken!

Pride and prejudice

Dan een beetje een serieuzere film. Ook deze film keek ik dit jaar. Ik had eerst Jane Eyre gezien, wat ik ook een hele goede film vond en waardoor ik meer klassieke films wilde kijken. Toen keek ik Pride en Prejudice. Ik ben sowieso gek op Keira Knighley, echt een van mijn favoriete actrices! Ik vind dit toch ook wel echt een film die je gezien moet hebben. Ik wil nog steeds graag het boek lezen.6 Comments

  1. Leuk dat je ook animatiefilms hebt opgenomen in de lijst! Big Hero 6 en How To Train Your Dragon zijn beide inderdaad geniaal! Mocht je een keer een ander soort animatie willen kijken is ‘Song of the Sea’ een heel lieflijk alternatief met prachtige illustraties. (:

  2. Je hebt mooie favorieten! Ik heb ze allemaal gezien op The Great Gatsby, Divergent en Pride and Prejudice na. Ik vind ieder geval vooral Avatar, Oz The Great and Powerful, Harry Potter en Big Hero 6 ook heeeel erg leuk! The Holiday blijft voor mij ook een hele leuke kerst film. Ik zie ieder geval dat je een beetje dezelfde smaak als mij hebt en zo te zien ook dol bent op fantasie, als je The Age of Adaline nog niet gezien hebt dan moet je dat echt doen! Prachtige film!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *