Mijn 5 persoonlijke blog tips

blog tips

Ik blog nu bijna 2,5 jaar en ik denk dat ik wel een paar tips voor jullie heb voor als je zelf ook graag zou willen bloggen! Dit zijn mijn persoonlijke tips over hoe je meer bezoekers krijgt, hoe je blog zo goed en mooi mogelijk wordt en hoe je er plezier in kan houden. Lees snel verder voor mijn blog tips!

Schrijf over onderwerpen die jij leuk en interessant vind

Ik vind niet dat je per se een niche moet hebben. Een niche is een specifiek onderwerp waar je over blogt. Dan heb je het bijvoorbeeld over een beautyblog of boekenblog. Ik zelf schrijf gewoon over alles wat ik leuk vind! Als je schrijft over iets wat jij leuk en/of interessant vind dan zal je merken dat je er veel makkelijker overschrijft en er ook veel leuker over schrijft. Jij bent er enthousiast over en je lezers merken dat!

Eigenlijk probeer ik hiermee ook te zeggen dat je niet moet gaan bloggen omdat je er geld mee wilt verdienen. Geloof me het duurt minstens 2 jaar voordat je ook maar een klein beetje geld gaat verdienen met je blog. Natuurlijk zijn er blogs die heel snel bekend worden, maar bij lange na echt niet elke blog. Als je het doet omdat je er geld mee wilt verdienen ga je het niet volhouden!

Wees consequent

Ook een belangrijk punt is consequent zijn. Niet eens in de zoveel weken bloggen, want dan heb je gewoon veel te weinig content op je blog en vergeten mensen je. Je hoeft echt niet elke dag te bloggen. Er zijn op dit moment ook maar weinig bloggers die echt elke dag een nieuwe artikel hebben. Ik begon met 2 keer per week bloggen. Vorig jaar ben ik begonnen met 3 keer in de week bloggen en sinds deze maand blog ik zelfs 4 keer per week! Je kan ook gewoon 2 keer per week blijven bloggen als je dat wilt! Als je maar om de zoveel dagen een nieuw artikel hebt. Op die manier heb je meer content en heb je meer kans dat er meer mensen op je blog komen.

Maak mooie foto’s

Als ik zelf op een blog kijk dan valt als eerste altijd de foto’s mij op! Ik was nooit zo goed in fotograferen en nog steeds ben ik niet de beste, maar ik ben er wel beter in geworden. Ik heb het geluk dat mijn broer nog een oude spiegelreflex camera had die ik mag gebruiken, maar je hoeft echt niet gelijk een super dure camera te kopen. Veel Iphone’s maken ook super mooie foto’s! Als ze maar scherp en licht zijn.

SEO!

Er zijn verschillende manieren hoe je meer bezoekers kan krijgen. Je kan op andere blogs reageren, al je artikelen delen op social media, maar de belangrijkste is toch echt SEO. Je kan SEO Yoost downloaden in wordpress en het is heel simpel! Je moet proberen om je artikel op groen te krijgen. Onderaan je blogpost bepaal je op welk zoekwoord je gevonden wilt worden. Bijvoorbeeld bij deze blogpost zou dat ‘Blog tips’ zijn. Daaronder staan dan allemaal dingen die je aan kan passen en op die manier wordt je beter gevonden in google!

Samenwerken is leuk, maar neem niet zomaar alles aan

Ik heb pas sinds eind vorig jaar samenwerkingen. Super leuk! Je voelt je dan meer gewaardeerd als blogger en het is een leuk bijverdienste. Ik denk dat je al gauw de neiging hebt om alles aan te nemen. Als je wilt kan je dat natuurlijk gewoon doen, maar mijn tip is om dat niet te doen. Ik let op de volgende dingen voordat ik een samenwerking aan ga:

Past het bij mijn blog?

Als je alles aanneemt, neem je waarschijnlijk veel dingen aan die helemaal niet bij je blog passen. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een blogpost over een energieleverancier gezien op een beautyblog. Ik snap dat het goed verdient, daarom zeg ik ook als je wilt kan je zulke dingen gewoon aannemen. Als ik een mail krijg van een bedrijf check ik gelijk wat ze verkopen en of ik daar iets mee kan. Ik verzin vaak gelijk een paar ideeën voor een blogpost!

Is het een eerlijke samenwerking?

Het gaat er niet alleen om of het ook bij je past, maar heb jij er wat aan? Ik krijg bijvoorbeeld wel eens bedrijven die dan samen willen werken door middel van een ruillink. Ik vind het dan sowieso moeilijk waar ik de link moet plaatsen, want het liefst maak ik van een samenwerking een mooi en leuk artikel.

En als laatste, als je een blog wilt beginnen begin er gewoon mee! Bedenk een naam, maak een wordpress aan en klaar is kees. Je hoeft ook echt niet per se gelijk een domein te hebben. Je kan gewoon beginnen. Toen ik net begon met bloggen was ik bang dat ik het na 3 maanden niet meer leuk zou vinden of geen inspiratie zou hebben, maar als je het leuk vind heb je bijna altijd wel inspiratie!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben!

One Comment

  1. Jouw tip over de frequentie vind ik persoonlijk onzin. Ik blog al jaren, en in een lage frequentie (circa 3 keer per maand). Toch heb ik een trouw publiek opgebouwd over de jaren heen, dat blijft lezen. De groei gaat wat langzamer dan met meer posten, maar dat is alles. Zelf houd ik een blogfrequentie van vaker niet vol, naast een baan, een huishouden, relatie en vriendschappen…. Dus volg daarin vooral je hart. Jezelf verplichten zo vaak te bloggen als je er geen tijd voor hebt, zorgt dat je opgebrand raakt.

    De andere tips kan ik me helemaal in vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *