Mijn dierproefvrije haarverzorgingsroutine

dierproefvrije haarverzorging

Ik heb al een keer mijn dierproefvrije gezichtsroutine laten zien en laatst liet ik mijn dierproefvrije make up routine zien. Nu is ook mijn gehele haar routine dierproefvrij en daar ben ik super blij mee! Benieuwd naar welke producten ik gebruik? Lees dan verder.

goedshampoo

Kruidvat Moroccan Argan Oil shampoo en crèmespoeling

Ik heb heel erg droog en best pluizig haar van mezelf, dus ik heb wel intensieve en verzorgende shampoos en crèmespoeling nodig. Ik gebruik nu dan ook de Moroccan argan oil shampoo en crèmespoeling van de Kruidvat! Het verzorgd mijn haar heel goed en irriteert mijn hoofdhuid niet.

Kruidvat Moroccan argan oil shampoo €1,39

Kruidvat Moroccan argen oil crèmespoeling €1,59

goedmaskers

Dr. Organic haarmasker en Jojoba olie

Toch heb ik met mijn droge haar nog niet genoeg verzorging aan alleen een shampoo en conditioner. Om de week gebruik ik de Dr organic masker en de andere week gebruik ik jojoba olie. Het dr organic masker is eigenlijk het enige goede niet te dure dierproefvrije haarmasker dat ik kon vinden. Het ruikt heel erg kruidig en sterk, maar ik vind dat wel lekker. Hij is heel dik, dus je hebt ook maar heel weinig nodig. Ik gebruik deze gewoon in plaats van mijn crèmespoeling. De andere week gebruik ik dus jojoba olie. Ik heb deze jojoba olie ook gekocht bij de tuinen. Ik doe in de avond de jojoba olie verdelen over mijn haar en focus mij dan vooral op de puntjes en mijn hoofdhuid. Dan slaap ik ermee en de volgende ochtend was ik het eruit! Vind dat echt het fijnste werken voor mijn haar.

Dr. Organic haarmasker €11,99

Jojoba Olie €11,39

goeddroogshamppoo

Colab droogshampoo

Er zijn eigenlijk maar weinig dierproefvrije droogshampoo’s. Eerst was Batiste nog dierproefvrij, maar die zijn nu niet meer dierproefvrij helaas. Op de site van Colab staat dat ze dierproefvrij zijn, dus dat is super fijn! Deze droogshampoo is heel erg mild, maar doet toch zijn werk goed. Die van Batiste vond ik altijd te sterk ruiken en die voelde en zag ik altijd zitten. Deze is een stuk minder sterk van geur en je ziet het niet zitten! Deze geur vind ik zelf een beetje naar oude oma’s ruiken.. ik vind wel de londen geur heel erg lekker ruiken en de anderen moet ik nog proberen. Ik probeer zo min mogelijk vaak droogshampoo te gebruiken, want het is niet zo goed voor je haar. Maar vind het wel fijn als ik er even een dagje langer mee wilt doen. Vind het ook fijn om een beetje in mijn haar te doen voor het sporten!

Colab Droogshampoo €4,99

Daarnaast probeer ik ook mijn haar zo min mogelijk te wassen. Meestal lukt het mij wel om het om de 4 dagen te wassen, maar ik ben op dit moment bezig om het maar 1 keer in de week te wassen en dat gaat verrassend goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *