Mijn geweldige dag bij de Harry Potter Expo

goedhoofd

In september kocht ik samen met een vriendin gelijk kaartjes voor de Harry potter Expositie. Ik ben echt gek op Harry Potter en ik moest en zou hierheen gaan! Vorige week was het eindelijk zo ver en ging ik naar de Harry Potter expo in Utrecht. Vandaag laat ik jullie zien wat mijn favoriete stukken waren die je kon bewonderen en hoe ik het allemaal vond!

Ik had kaartjes voor zaterdag tussen 11:00 en 11:30. Helaas deden we er 2 uur over om bij Utrecht te komen, omdat ze aan het werk waren aan het spoor bij Gouda. Maar gelukkig nog ruim op tijd kwamen we aan. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer!

Als je binnenkomt zie je gelijk de zwevende auto van de tweede Harry Potter film. Ik werd gelijk al enthousiast! De Harry Potter expo is in het cinemac in Utrecht, wat ook een bioscoop is. Zo werden ook alle Harry Potter films gedraaid! Wat ik heel fijn vond was dat er kluisjes waren. Daar kan je je jas en tas in doen, wel zo fijn want binnen is het best wel warm. Toen liepen we door naar de rij. Het was wel druk, maar ik vond het niet mega druk eigenlijk. We hebben denk ik een kwartiertje in de rij gestaan. Je kaartjes worden gescand en dan kan je of doorlopen, of je kan nog een foto mèt toverstok laten maken. Dit hebben we niet gedaan, omdat het kopen van die foto’s best wel prijzig is. Dan moet je wachten tot de groep compleet is en kan het beginnen.

Eerst kom je in een kleine ruimte waar 1, of als ze tijd hebben meerdere mensen de sorteerhoed op mogen. Wij hadden een paar kinderen in onze groep, dus ik liet hun gaan. Ik vond het al zo leuk om te kijken hoe blij hun waren! Daar werd ik zelf heel vrolijk van. Dan mag je doorlopen en zie je stukjes van de film. Heel eerlijk, dat is totaal niet boeiend. Hierna begint het pas echt! Dan loop je door en dan zie je een stuk van de trein en ik vond dat zo gaaf om te zien!

harry potter expo

2

17phone

6

4

29phone

Je gaat eigenlijk van kamer naar kamer en elke kamer heeft een eigen thema. Er zijn zoveel kostuums en andere dingen te bewonderen! Heel gaaf om het in het echt te zien. Van bijna elk personage is er wel een kostuum te zien en ik vond het ook heel leuk hoe alles was opgezet. Wat ik het tofste vond was dat je ook een paar activiteiten kan doen. Zo kun je mandragora’s uit hun pot halen en ook kan je zwerkbal spelen! Ik werd daar heel erg enthousiast!

20phone

19phone

11

24phone

28phone

16

Mijn favoriete deel van heel de expositie was toch wel Hagrid zijn huisje! Toen voelde het echt even dat ik op bezoek was bij Hagrid. Je kan ook in zijn stoel zitten en ik vond het helemaal geweldig. Daarna kom je in het bos en kom je ook bij de kamer met een scary dementor en ook het kostuum van Voldemort. Daar lagen ook de horcruxen, wat ook één van mijn favorieten waren. Als laatste hebben ze in het klein de grote hal nagemaakt en dat vond ik zo gaaf! In de grote hal staan onder andere de mooie jurken van het bal.

Daarna kom je bij de winkel, waar het wel echt mega druk was. Daar was het echt overdreven druk en ik kon nog maar net alles zien. Alles is best wel prijzig, maar dat had ik verwacht. Ik kocht wel een hufflepuff pin. Ze hadden hele leuke pinnen!

Ik heb echt een geweldige dag gehad bij de Harry Potter expo en ik raad ook echt aan om te gaan als je fan ben van Harry Potter. Wel raad ik je aan om doordeweeks te gaan. Op zich is het wel te doen in het weekend, maar je kan alles veel beter bekijken als je doordeweeks gaat!

Ben jij al bij de Harry Potter expo geweest? of ga je misschien nog?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *