Mijn herfst/winter essentials

goed1

In de lente had ik een artikel gemaakt over mijn essentials voor de zomer en het leek me wel leuk om hetzelfde te doen maar dan voor de herfst/winter. Ik heb deze keer 2  essentials in 4 categorieën: kleding, make up, beauty en random essentials.

goed2

Kleding

Sjaals

Ik ben gek op sjaals! Doordat de verwarming aanstaat binnen vind ik het vaak fijner om een niet te dikke trui aan te doen, maar dan wel een lekkere dikke sjaal. Dan kan ik altijd mijn sjaal afdoen als ik het te warm krijg. Ik vind sjaals ook gewoon heel leuk staan. De linker sjaal kreeg ik 2 jaar geleden voor mijn verjaardag en is van de H&M. De rechter sjaal kocht ik in augustus bij de Primark. Die van de Primark is echt heerlijk zacht en dik!

Enkellaarsjes

Ik ben gek op enkellaarsjes. Ik ben vrij klein, dus langere laarzen staan niet echt bij mij. Ik heb bruine enkellaarsjes van de Bershka, maar die heb ik al 4 jaar dus het was wel tijd voor een paar nieuwe. Ik was van de week in de Forever21 in Rotterdam en ik wilde eigenlijk alleen even snel kijken, want het was natuurlijk onwijs druk. Toen keek ik toch maar even bij de schoenen en zag ik deze perfecte enkellaarsjes! De kleur vind ik mooi, de ritsjes zijn super handig met het aantrekken. Ook is het een hele lage hak, want op hakken lopen kan ik dus echt niet. Ik paste ze en ze zaten gelijk perfect en dat heb ik echt nooit met schoenen. Ik ben namelijk heel moeilijk met schoenen kopen. Ik heb 37,5 en vaak hebben alleen dure merken halve maten, maar deze hadden ze in 37,5! Ik ben er super blij mee.

_MG_0070

Make up

Berry lip

In de herfst en winter krijg ik altijd weer zin om meer make up te dragen. Ik ben niet echt van de opvallende ooglooks, maar af en toe een fel kleurtje op mijn lippen vind ik wel leuk. Berry kleuren vind ik echt bij de herfst passen. Ik heb er 3, de eerste is Bourjois color boost in Plum Russian, deze is best glanzend en heel voedend wat fijn is in de winter. De kleur is een echte berry kleur, maar je kunt hem ook subtiel aanbrengen. De middelste is Wear Berries! Van Essence. Deze is iets meer paars en iets draagbaarder voor als je nog niet echt durft om een hele donkere of felle berry kleur te dragen. De laatste is Matt wanted! Ook van Essence. Dit is een veel meer rode berry kleur en is prachtig! Deze is wel de opvallendste van de drie. Hij is ook heel erg mat, wat het aanbrengen ervan iets moeilijk maakt.

Roze blush

Ik draag eigenlijk altijd een warme blush, omdat mij dat beter staat dan koelere kleuren. Ik heb dan eigenlijk ook maar 1 echte roze blush zonder een peachy ondertoon en dat is deze van Sephora. Helaas is de Sephora er niet meer in Nederland en deze kocht ik toen ook in de sale toen de Sephora wegging. Ik vind een roze blush in de winter mooi, omdat je dan echt zo’n blosje krijgt alsof je net uit de kou komt buiten.

goed3

Beauty

Elizabeth Arden

4 jaar geleden was Elizabeth Arden in de aanbieding bij de Etos. Normaal kosten 3 van deze potjes 30 euro en toen kostten ze maar een tientje! Ik hoorde er toen al veel goeds over en wilde het graag proberen. Ik heb namelijk heel snel droge lippen en als het echt heel erg weer is pak ik de Elizabeth Arden lippenbalsen. Echt de enige die werkt tegen super droge lippen!

Almond handcrème The Body Shop

Ik was nooit zo van de handcrème, totdat ik deze handcrème ontdekte een paar jaar geleden. Ik houd sowieso van de geur van amandelen en deze handcrème verzorgt mijn handen ook goed. Hij trekt ook heel snel is! Hij was al een tijdje op, maar ik heb hem van de week weer gekocht.

_MG_0104

Random

Goede boeken

In de herfst en winter vind ik het toch leuker om boeken te lezen. Lekker met een dekentje op de bank en kaarsjes aan. Bij de winter vind ik spannende boeken meer passen dan luchtige boeken. Ik raad als eerst Clockwork Angel aan van Cassendra Clara. Het eerste boek in The Infernal Devices. Echt mijn favoriete serie. Ik las hem in de zomer, maar vind hem beter bij de winter passen. Het is een onwijs spannend boek en lees hier mijn review. Als tweede raad is Gone Girl van Gillian Flynn aan. Ik las dit boek vorige winter. Ik lees nooit thrillers en vind ze nooit leuk, maar dit boek is echt heel erg goed! Als je de film nog niet gezien hebt, lees dan echt het boek! Lees hier mijn review van Gone Girl. Als je een wat luchter wilt lezen raad ik All The Bright Places van Jenniger Niven aan. Ik lees dit boek op dit moment en ik ben ongeveer op de helft. Ik weet nu al dat dit een van mijn favorieten boeken van dit jaar gaat worden. Vanaf de eerste zin zat ik er gelijk in. Over ongeveer een maand komt hiervan een review online.

Geurkaarsen

Ik probeer wel eens kaarsen aan te zetten in de zomer, maar ik vind het vaak te warm ervoor en ik houd niet echt van de zomerse geurkaarsen. Mijn favoriete kaarsen zijn kaneel kaarsen. Ook heb je van die geurwaxjes van Scentchips die naar dennenbomen ruiken, die zijn ook echt heel erg lekker!7 Comments

  1. Wat een fijn artikel! Ik word gewoon blij van al die mooie spullen (lekker materialistisch haha!). Die boekentips komen als geroepen. Lijkt helemaal mijn smaak, en toevallig vroeg ik vandaag in mijn blogje om boekentips 🙂

  2. Ja die handcrème van The Body Shop is fijn he!? 😀 Ik heb Clockwork Angel hier klaarliggen om te lezen, ben erg benieuwd, heb wel The Mortal Instruments al gelezen en ik geloof dat er een aantal personages ook al in the Clockwork series zit! Spannend! (:

  3. Wat ’n ontzettend leuke enkellaarsjes! 🙂 Ik ben zelf nog op zoek naar zoiets en deze lijken me perfect 🙂
    Die handcrème van The Body Shop vind ik super fijn! Had ik vorige herfst/winter altijd bij me, nooit meer ruwe handjes 🙂

  4. Ja een lekkere dikke sjaal behoort ook zeker tot mijn essentials! 🙂 En die Bourjois Color Boost ziet er heeel mooi uit, lijkt me een fijn ding ook! Fijne boekentips ook, Gone Girl heb ik een jaar of twee geleden gelezen, ik vond hem ZO goed! Die andere ga ik even opschrijven, haha 🙂

    – Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *