Mijn keuze om over te stappen naar dierproefvrije producten

IMG-20150920-WA0002

Om eerlijk te zijn heb ik er nooit eerder over na gedacht om over te stappen naar dierproefvrije producten. Ik volg Teske haar blog al heel erg lang en zij is sinds vorig jaar overgestapt naar dierproefvrije producten. Maar ik ging er pas echt serieus over na denken nadat ik mijn luxe make up wishlist online had gezet. Een vriendin vertelde me dat ze wat minder Mac producten wilt gebruiken, omdat ze op dieren testen. Op die wishlist stonden best veel mac producten en toen ik verder ging zoeken kwam ik erachter dat niets van die lijst dierproefvrij was!

Ik was eerst van plan om alleen op dierproefvrije make up over te gaan, omdat je daarin echt nog heel veel keus hebt. Later ging ik een beetje googelen en kwam ik erachter dat andere producten ook niet zo moeilijk zijn om te vinden, als je maar goed zoekt! En dat heb ik zeker vol lop gedaan.

Waarom wil ik overgaan naar dierproefvrije producten?

Ten eerste houd ik ontzettend veel van dieren. Er zijn genoeg producten die niet op dieren testen, dus als het kan waarom niet? Daarom is het gewoon een veel beter gevoel als je producten gebruikt die niet op dieren getest zijn. Vaak zijn deze producten ook nog eens een stuk natuurlijker en beter voor je. Ik was ook bang dat dierproefvrije producten een stuk duurder zou zijn, maar ook dat valt reuze mee en er is ook nog aardig was keus!

Alles wat ik nu heb ga ik wel nog opmaken en als het dan op is koop ik een dierproefvrije alternatief ervoor! Dat betekent dus niet dat ik alle producten die niet dierproefvrij zijn niet meer ga gebruiken ga weggooien en zo ga ik geleidelijk meer dierproefvrije producten gebruiken!

goeddierproefvrij

Merken die ik al gebruik en dierproefvrij zijn:

 • The body shop
 • Lush
 • Kiko
 • Catrice
 • Essence
 • Sleek
 • Kruidvat eigen merk
 • I heart make up
 • Bourjois
 • Burts bees
 • Hema
 • Wet and wild
 • MUA
 • NYX
 • Real techniques
 • Barry M
 • ELF

Zoals je ziet gebruik ik vooral al heel veel make up dat dierproefvrij is.

Welke merken ga ik missen?

Ik gebruik veel dierproefvrije make up al, maar welke merken ga ik missen die niet dierproefvrij zijn?

 • Rimmel
 • Mac
 • Andrelon
 • Herbal essences
 • Lady speedstick

Al deze merken gebruikte ik al best vaak, zeker Andrelon en Rimmel. Ook vind ik het heel erg jammer dat Benefit en Bobbi Brown niet dierproefvrij zijn. Ik heb alleen een eyeliner van Bobbi Brown en een tester van de Hoola Bronzer van Benefit, maar ik vind die twee merken zo mooi!

Met behulp van deze lijst met merken die dierproefvrij zijn van Sophie ben ik heel het internet afgestruind naar alternatieven voor de producten die ik nu gebruik en niet dierproefvrij zijn.

bestenietdierproefvrij

Wat moet ik allemaal vervangen?

 • Rimmel Foundation
 • Rimmel BB cream
 • Rimmel Primer
 • Rimmel Poeder
 • Rimmel bronzer
 • Lady Speedstick Deodorant
 • Garnier Shampoo, conditioner
 • L’oreal haarmasker
 • Herbal Essences Droogshampoo
 • Andrelon Heat protector
 • Nivea Gladmakende Creme
 • Andrelon Volumepoeder

Ik wist eerst nog niet zeker of andrelon dierproefvrij was, maar als het goed is zijn ze wel dierproefvrij. Maar Andrelon zit wel bij Unilever en unilever is niet dierproefvrij. Met dat soort dingen is het nog wel lastig. Weleda zit bijvoorbeeld ook in een grijs gebied. Maar ik wil liever zeker zijn en deze merken niet gebruiken.

Dat valt best wel mee toch? Online heb ik eigenlijk voor alles al een alternatief gevonden en als ik alles vervangen heb dan maak ik wel een keer een dierproefvrije haarroutine, gezichtsroutine en een stashsflash!
One Comment

 1. Andrelon is dierproefvrij hoor! alleen zuster merk/bedrijf Unilever test wel op dieren. zelfde geld voor the body shop die je dan wel op je lijstje hebt staan maar daar van test l’oreal wel op dieren en the body shop is daar een onderdeel van maar zijn wel 100% dierproefvrij. net als andrelon dus 🙂 dus die kan je dan ook gewoon gebruiken als je producten van the body shop geen probleem vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *