Mijn top 10 beste boeken van 2016

beste boeken van 2016

Ik liet al weten wat mijn top 10 films zijn die ik in 2016 zag en natuurlijk moet ik ook laten weten wat mijn 10 favoriete boeken zijn die ik in 2016 gelezen heb. Dit zijn dus de boeken die ik dit jaar heb gelezen, niet die per se in 2016 zijn uitgekomen. Ook deze top 10 heb ik heel het jaar bijgehouden en vond ik best makkelijk om te maken!

beste boeken van 2016

  1. Wonder – R.J Palacio

Ik las dit boek begin dit jaar, dus ik moest even mijn review weer lezen om te weten wat ik van dit boek vond. Dit is echt zo’n leerzaam boek! August wordt gepest hoe hij eruit ziet, terwijl hij zelf super lief is. Je verwacht een heftig verhaal, maar door August zijn zelfspot valt dat reuze mee. Echt een boek dat je een keer gelezen moet hebben.

beste boeken van 2016

  1. A thousand splendid suns – Khaled Hosseini

Vorig jaar las ik al het prachtige boek The kite runner van Khaled Hosseini en dit jaar las ik dan dit boek van hem. Zijn boeken zijn best moeilijk om in te komen, maar als je er eenmaal inzit dan wil je door blijven lezen. Het zijn ook altijd best heftige verhalen, daarom vind ik ze ook wat lastiger om te lezen, maar het verhaal is super mooi!

beste boeken van 2016

  1. Holding up the universe – Jennifer Niven

Ik keek heel erg uit naar dit boek, omdat All the bright places van Jennifer Niven één van mijn favoriete boeken is. Dit boek viel me iets wat tegen, maar ik vond het nog steeds een heel leuk boek! Ik vond het vooral een heel leerzaam en leuk boek.

beste boeken van 2016

  1. To all the boys I’ve loved before – Jenny Han

Ik had niet verwacht dat ik dit boek zo leuk zou vinden, want ik had verwacht dat de boeken een beetje kinderlijk waren voor mij. Het boek is ook niet super volwassen, maar dat maakt het lekker luchtig! Ik vind Lara Jean een super leuk en vooral schattige personage. Ik kan niet wachter op het derde boek die volgend jaar uitkomt!

beste boeken van 2016

  1. The lunar chronicles – Marissa Meyer

Deze hele serie las ik het afgelopen jaar en wat een super leuke serie is dit! Ik vond alles eraan zo ontzettend leuk. De personages zijn heel erg grappig en ook is de serie best spannend. En hier en daar wat romantiek maakt het helemaal af.

beste boeken van 2016

  1. Simon vs the homosapiens agenda – Becky Albertalli

Dit boek las ik in 2 dagen uit en dat is altijd een goed teken! Ik weet niet meer zo goed waar dit boek over gaat en dat komt doordat ik vlak daarna will grayson will grayson las en die twee boeken lijken best wat op elkaar. Eigenlijk moet ik hem dus herlezen, maar ik weet wel dat het een super leuk en grappig boek is!

beste boeken van 2016

  1. Things we know by heart – Jessi Kirby

Ik weet nog dat ik dit boek uit had en gelijk dacht dit is het beste boek dat ik dit jaar gelezen heb. Ik verwachtte zoveel van dit boek en dat maakte die het helemaal waar! Ik vond het boek zo romantisch vooral. Echt een aanrader!

beste boeken van 2016

  1. The mortal instruments – Cassandra Clare

Vorig jaar las ik the infernal devices serie wat mijn favoriete serie ooit is! Toen moest ik natuurlijk deze serie ook gaan lezen. Ik moet zeggen dat het ene boek beter was dan het andere boek, maar ik heb onwijs genoten van deze serie!

beste boeken van 2016

  1. The perks of being a wallflower – Stephan Chbosky

Ik had hiervan al de film gezien een lange tijd terug, maar het boek is echt zoveel beter en mooier vooral! Je zit in de film al heel erg in het hoofd van Charlie, maar als je het boek leest zit je no veel meer in het hoofd van Charlie en ik vind dit boek gewoon heel erg bijzonder.

beste boeken van 2016

  1. I’ll give you the sun – Jandy Nelson

Ik had al zoveel goeds gehoord over dit boek, maar wist nou niet of het wat voor mij was. Ik moest even wennen aan de schrijfstijl, maar toen ik er eenmaal aan gewend was zat ik er helemaal in. Het verhaal is zo mooi en ook de schrijftstijl is onwijs mooi. Echt één van mijn nieuwe favoriete boeken!

Wat is het beste boek dat jij gelezen hebt dit jaar?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *