Mijn top 3 leukste vakanties

IMG_0922

Ik had al een tijdje het idee om iets te vertellen over waar ik allemaal ooit op vakantie ben geweest of iets in die zin. Toen bedacht ik me dat er eigenlijk 3 vakanties zijn die echt het allerleukste waren! Ik vertel waar deze 3 vakanties waren, wat ik ervan vond en een paar foto’s laat ik zien.

IMG_0914

IMG_0835

IMG_0788

IMG_0784

IMG_0699

IMG_0716

IMG_0722

IMG_0724

IMG_0776

IMG_0922

Oostenrijk Zell am see

In 2012 ging ik voor het eerst naar Oostenrijk. Naar Zell am see om precies te zijn. Zell am see staat beter bekend als een wintersport gebied, maar wij waren er in de zomer en toen was het ook echt heel leuk. Het was sowieso 1 van de eerste vakanties waarbij we eindelijk lekker weer hadden na een lange tijd. We verbleven in een klein maar fijn en luxe appartement. Het was gelegen aan een weg, waar elke dag rond 4/5 uur file was door de spits. Het appartement was klein, maar luxe zoals ik al zei. Er was maar 1 slaapkamer en daar sliepen mijn ouders in. Ik sliep op een slaapbank in de woonkamer, best krap dus en de galerij was best wel gehorig helaas dus echt goed sliep ik niet. Maar alles was super schoon en echt een super mooie badkamer. We hadden een hoekappartement, waardoor we een super groot terras hadden met een heel mooi uitzicht. Op 10 minuten rijden vanaf het appartement was er een parkje dat aan een meer gelegen lag. Je kon op verschillende plaatsen gewoon gaan liggen en zwemmen en er was ook een vlot in het water. Daar gingen we heel vaak heen. Zell am see zelf vond ik ook een heel leuk stadje. We zijn ook naar de grossglockner geweest, wat de hoogste berg van Oostenrijk is. Je koopt dan een kaartje en dan kan je met je auto over heel de berg heen rijden. Helemaal bovenaan was het super koud en er lag zelfs nog een beetje sneeuw. Een keer kwamen random een waterval tegen. Het koste maar iets van 3 of 4 euro en het was echt super mooi! Je liep er met een houten trap langs de waterval, super gaaf was dit! 1 dag was het niet zo lekker weer en toen zijn we naar een andere waterval geweest. Het was echt een hele leuke relaxte vakantie en ook echt een super mooi gebied.

IMG_1441

IMG_1466

IMG_1471

IMG_1558

IMG_1573

IMG_1578

IMG_1630

IMG_1665

IMG_1687

IMG_1692

IMG_1694

IMG_1706

Tsjechie Marina lipno

In 2013 ging ik naar Tsjechie en er ging ook een vriendin van me mee, wat super gezellig was. We waren nog nooit in Tsjechie geweest en hadden geen idee wat we ervan moest verwachtten. We verbleven op het Marina lipno park van Landal, dus we wisten dat dat wel goed zou zitten. We hadden een huisje heel dicht bij het water en het park was echt super mooi. Het mooiste Landal park ooit gewoon. Je kon zo met je handdoekje bij het water gaan zitten en gaan zwemmen, volgens mij was er ook een vlot op het water en je kon ook bootjes huren. Dat hebben we ook een keer gedaan en dat was echt super leuk. We hadden echt onwijs goed weer, volgens mij heb ik geen spatje regen gezien. De mensen vond ik daar echt heel erg vriendelijk en alles vooral het eten is ook super goedkoop! Normaal gaan we nooit echt uit eten, ook niet op vakantie, maar op het park zelf was het eten in het restaurant super lekker en ze waren er zo vriendelijk! We hebben ook een keer fietsen gehuurd. Bono moest dan in zo’n babywagentje achter bij mijn vader, maar hij gilde alles bij elkaar dus dat was niet zo’n succes. Ook zijn we zowat bijna verdwaald. Over verdwalen gesproken, we zijn naar een klooster ergens in de buurt geweest en vanaf een parkeerplaats kon je er naartoe wandelen. Op een gegeven moment stond er niet mee aangegeven en zijn we serieus verdwaald. Gelukkig hebben we nog de parkeerplaats terug gevonden en zijn we maar gaan rijden naar het klooster. Het klooster was trouwens best mooi! Waar je zeker heen moet gaan als je een keer in de buurt bent is krumlov. Echt een heel cultuurrijk stadje. We hebben ons daar echt super goed vermaakt en was echt het toppunt van de vakantie. We zijn ook nog naar Praag geweest, wat toch nog 3 uur rijden was. Praag was ook heel mooi. Ik vond vooral de gebouwen heel erg mooi. We hebben daar trouwens echt de lekkerste Hamburger ooit op. Praag voelde voor mij totaal niet veilig aan, heel veel bedelaars bijvoorbeeld op straat. Mijn vader heeft er echt een paar moeten wegsturen. Dit was ook dus echt een top vakantie!

IMG_3432

IMG_3474

IMG_3483

IMG_3525

IMG_3606

IMG_3641

IMG_3692

IMG_3698

IMG_3737

Italie Porlezza

Hier ben ik dit jaar in Juni op vakantie geweest, dus ik zal er niet te veel over vertellen want er staan 4 artikelen over online op mijn blog waar je het terug kan lezen. Dit was de eerste keer ooit in Italië en ik was echt super enthousiast om er heen te gaan. De reis viel echt onwijs mee, we deden er 12 uur over. We verbleven op camping sport internationale in Porlezza. We schrokken echt toen we het chalet binnen kwamen. Sowieso stonden voor ons luidruchtige Italianen en het chalet was echt super klein en benauwd. Gelukkig was het super goed weer en waren de Italianen er alleen in het weekend en daar wenden we wel aan. Ze waren trouwens heel erg aardig! De camping stond aan een meer, dus je kon zo met je handdoekje naar het meer lopen om te zwemmen. Het was zo warm dat je eigenlijk maar tot een uur of 2 iets kon doen en dan moest je echt naar het water toe. Dat deden we dan ook bijna elke dag. Een echte aanrader is de waterval bigna in Porlezza. Je kan bij een kerkje parkeren en dan is het klimmen omhoog. Echt super gaaf! In dit artikel kan je erover lezen. Een hele leuke stad is Como. Super groot en super goed om te shoppen, maar ook om gewoon doorheen te lopen. Parkeren is ook totaal geen probleem en ook niet duur! Echt een super vakantie dus!

Ik heb vroeger ook heel veel leuke vakanties beleefd in de ardennen, maar ik was toen nog best wel jong en weet niet meer alles daarvan. We gingen dan altijd met de caravan erheen en gingen naar verschillende plekken. Misschien maak ik ook nog wel eens een artikel over mijn 3 slechtste vakanties ooit!2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *