Mijn top 5 beste boeken van 2015

goedalle

Als je mijn blog al langer volgt weet je dat ik gek ben op het lezen van Engelse boeken. Ik heb dit jaar via goodreads bij gehouden hoe veel boeken ik heb gelezen dit jaar en dat zijn er 32! Ik vind het altijd leuk om op youtube de top 10 boeken van anderen te zien. Ik lees niet zo veel boeken als hun, dus leek het me beter om de top 5 van beste boeken die ik gelezen heb in 2015 te doen.

goedari

1. Dante and Aristotle discover the secret of the universe

Dit boek las ik nog niet zo lang geleden en het is het boek dat me heel erg is bij gebleven. Qua schrijfstijl, verhaal en karakters is het mooiste boek wat ik gelezen heb dit jaar. Het is ook 1 van de twee boeken waarbij ik gehuild heb en dat gebeurd dus niet zo vaak!

Zie hier de review van Dante and Aristotle discover the secrets of the universe

BESTE

2. Harry potter

Ik heb natuurlijk als kind alle films van Harry Potter gezien. Toen ik rond de 11 was heb ik geprobeerd om de boeken te lezen, maar na boek 3 gaf ik het op. Dit jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een Harry Potter boeken set en ik heb al de eerste 3 boeken gelezen! Super leuk vind ik het en het kon natuurlijk niet ontbreken in mijn top 5.

goedinfernal

3. The infernal devices

Dit is eigenlijk geen boek, maar gewoon de hele serie. Ik wilde deze serie super graag lezen en het voldeed volledig aan mijn verwachtingen! Het zijn best dikke boeken, maar je vliegt er zo doorheen. Het mysterieuze, spannende verhaal in combinatie met de jaren 1800 vind ik geweldig om te lezen!

Zie hier de review van het eerste boek

goedallbrightplaces

4. All the bright places

Dit was het eerste boek waarbij ik heb gehuild dit jaar en het is ook echt een super mooi boek. Het was niet echt een boek wat ik eigenlijk wilde lezen, maar hij was in de aanbieding en ik had wel heel veel goede dingen erover gehoord. De karakters zijn ook super leuk en interessant en het verhaal ook Het einde is super zielig…

Zie hier de review van All the bright places

goedcarry

5. Carry on

Dan op nummer 5 staat Carry on! Dit boek is best wel een dik boek, maar je vliegt er zo  doorheen. Dit boek is vooral heel erg leuk om te lezen. Misschien niet het beste boek ooit, maar wel een die het leukste was om te lezen! In mijn review vertel ik ook wat minpunten, maar als je de Simon en Baz stukjes leuk vond in Fangirl, dan gaat dit boek je zeker niet teleurstellen!

Zie hier de review van Carry on
5 Comments

  1. All the bright places staat bij mij ook hoog in mijn favoriete boeken van 2015. Wat was dat een prachtig verhaal zeg! Carry on ben/was ik in bezig, maar inmiddels heb ik een ander boek die ik als eerste wil uitlezen.

  2. All The Bright Places vond ik echt hartverscheurend mooi. Verder heb ik ook ontzettend genoten van de Shatter Me serie, en van Harry Potter (die ik voor het eerst aan het lezen ben, shame on me!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *