Mijn top 5 grappige boeken

grappige boeken

Naast emotionele boeken, houd ik ook heel erg van boeken waar een beetje humor in zit. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet heel vaak voorkomt dat ik de humor leuk vind en begrijp, maar in deze 5 boeken zit hele leuke humor! Benieuwd naar mijn favoriete grappige boeken? Lees dan verder.

goedhp

Harry Potter – J.K Rowling

Harry Potter zelf is eigenlijk niet heel erg grappig, hij is best wel serieus. Maar Ron is zo grappig! Hij maakt altijd zulke leuke opmerkingen. Ook vind ik Hagrid heel grappig. Daarnaast gebeuren er ook vaak gewoon hele grappige dingen in de boeken.

goedtmi

The mortal instruments serie – Cassandra Clare

Wat is the mortal instruments zonder Simon? Simon is zo onwijs grappig en hij is vooral heel onhandig. Ook zijn de opmerkingen van Jace en Magnus af en toe heel grappig. De serie is niet alleen spannend en romantisch, maar er zit ook vol op humor in!

goedsimon

Simon vs the homosapiens agenda – Becky Albertelli

Dit boek vond ik zo onwijs leuk en ook super grappig. Simon is heel nuchter en zijn gedachten zijn heel grappig om te lezen. Ook heeft het boek een wat serieuzer onderwerp, maar dan vind ik het altijd wel fijn als er een beetje humor in het boek zit.

goedfindingaudrey

Finding Audery –Sophie Kinsella

Vroeger las ik heel veel boeken van Sophie Kinsella en die waren altijd zo onwijs grappig! Dit jaar bracht ze een Young Adult boek uit en die moest ik natuurlijk lezen. En het boek stelde me niet teleur! Het boek gaat over best wel een serieus onderwerp en juist daarom vind ik het leuk dat er humor in zit. Audrey haar humor is ook precies mijn humor. Ik kon mij sowieso heel goed inleven, want Audrey lijkt veel op mij.

goedlunar

The lunar chronicles – Marissa Meyer

Het eerste boek bevatte niet echt humor, maar in het tweede boek toen Thorne erbij kwam werd het heel leuk. Thorne is arrogant maar ook heel grappig. Hij maakte het verhaal af en toe een beetje luchtig, wat wel nodig was! Ook kon ik lachen om Iko haar opmerkingen.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *