My autumn reading list!

autumn reading list

Voordat de zomer begon maakte ik een summer reading list. Daar stonden 10 boeken in, wat toch wel iets te veel was. Deze keer heb ik dan ook 5 boeken die ik deze herfst wil lezen! Het zijn boeken die in de herfst uitkomen of boeken die ik al een lange tijd wil lezen en er nu voor in de mood voor ben.

autumn reading list

Holding up the universe – Jennifer Niven

Ik heb waarschijnlijk al te vaak gezegd dat All the bright places één van mijn favoriete boeken is en nu komt Jennifer Niven met haar tweede boek! Ik ben zo benieuwd naar dit boek. Het boek gaat over Libby die overgewicht heeft en niemand kijkt verder naar haar dan haar gewicht. Haar moeder is overleden en ze moet omgaan met haar gebroken vader en haar eigen verdriet. Iedereen denkt ook te weten wie Jack is, maar niets is minder waar. Niemand weet dat Jack een geheim heeft. Jack kan geen gezichten onthouden. Zelfs zijn eigen broers zijn vreemden voor hem. Jack houdt iedereen op afstand, totdat hij Libby ontmoet.  Ik hoop dat het weer net zo’n mooi boek is als All the bright places. Holding up the universe komt 6 oktober uit!

autumn reading list

Slammed – Colleen Hoover

Ik wil al heel lang een Colleen Hoover boek lezen, maar ik lees normaal geen new adult boeken. Laura van Lovelylikelaura raadde toen in deze video aan om te beginnen met Slammed van Colleen Hoover. Slammed gaat over Layken. Layken haar vader is net overleden en dan ontmoet ze haar nieuwe buurman Will, een éénentwintig jarige knappe man waarvan ze onder de indruk is en hij is gek op slammed poetry. Niet lang na hun eerste succesvolle date, komen ze ergens achter wat hun relatie moeilijk gaat maken. Dit boek lijkt mij super romantisch en daar ben ik de laatste tijd echt voor in de mood!

autumn reading list

Tales from the shadowhunter acedemy – Cassandra Clare

Lees niet verder als je The mortal instruments niet hebt gelezen! Deze verhalen zijn al als Ebook uitgekomen, maar nu komen ze in boekvorm uit. Het gaat over Simon. Simon is mens en vampier geweest, maar na wat er gebeurd is in city of heavenly fire heeft hij er geen herinneringen  meer van. Hij weet niet zeker meer wie hij is. Hij kiest ervoor om naar de shadowhunter acedemy te gaan om een shadowhunter te worden. Als het goed is zitten er ook afbeeldingen in het boek en ik kijk er heel erg naar uit! Tales fromt the shadowhunter acedemy komt 15 november uit.

autumn reading list

My heart and other black holes – Jasmine Warga

Dit boek wil ik ook al een lange tijd lezen, maar het gaat over een heftig onderwerp dus ik moet er wel echt voor in de mood zijn. Het boek gaat over Aysel die geobsedeerd is door het plannen van haar eigen dood. Met klasgenoten die continu over haar roddelen, een moeder die haar nauwelijks kan aankijken, en een vader die met een gewelddadig misdrijf hun dorp opschrikt, ziet Aysel genoeg redenen om haar leven beëindigen. Maar ze weet niet zeker of ze het alleen durft. Als ze op een website het forum zelfmoordpartners ontdekt, denkt ze de oplossing te hebben gevonden. Ze vindt er Roman, een jongen die achtervolgd wordt door een familietragedie. Hoewel Aysel en Roman niets met elkaar gemeen hebben, beginnen ze deel uit te maken van elkaars leven. Naarmate hun plan voor zelfmoord vorm krijgt, begint Aysel zich af te vragen of ze er wel mee door wilt gaan.. Nogal een heftig verhaal dus!

autumn reading list

I’ll give you the sun – Jandy nelson

Dit boek staat ook al heel erg lang op mijn TBR en nu wil ik hem dan toch echt gaan lezen! Het boek gaat over jude en Noah die als 13-jarige als tweeling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, hoe verschillend ze ook zijn. Noah is introvert en worstelt in stilte met zijn homoseksualiteit, Jude is aanwezig en geliefd bij de jongens. Hun moeder stimuleert hen om naar de kunstacedemie te gaan. Maar drie jaar later is alles anders. Wat is er gebeurd? Ik heb veel goede verhalen gehoord over dit boek en ben super benieuwd!

Welk boek wil jij deze herfst sowieso gaan lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *