Nieuwe ontdekkingen – Muziek o.a Leighton Meester

blackbear

Ik luister eigenlijk altijd muziek. Meestal via Youtube en Itunes (heel soms gebruik ik ook Spotify). Mijn smaak qua muziek loopt best uiteen. Ik houd van country, jazz, pop en vooral van Singer-Songwriters. Zo nu en dan ontdek ik nieuwe artiesten. Ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuwe muziek om te luisteren. Vandaag vertel ik jullie 4 artiesten die ik de afgelopen tijd ontdekt heb.

Cris Cab

Een goede vriendin stuurde een nummer van Cris Cab naar me. Ze zei dat ze zeker wist dat ik het leuke muziek zou vinden. En het is inderdaad hele leuke muziek. Zijn muziek wordt omgeschreven als; pop reggae soul en jazzrock. Hij is vooral beroemd door het nummer ‘liar liar’. Ik vind zijn muziek heel relaxt om naar te luisteren als ik bijvoorbeeld een blogpost aan het schrijven ben. Het vrolijkt me ook altijd op!

 

Pixie lott

Pixie lott heb ik eigenlijk herontdekt. Ik was vroeger helemaal gek van haar nummers ‘gravity’ en ‘cry me out’. Ook haar covers op youtube luisterde ik vaak. Maar dat is al weer een aantal jaren geleden. Totdat ik opeens het nummer ‘break up song’ tegenkwam op youtube. Waarvan de clip echt heel mooi is. Ik heb daarna gelijk haar nieuwste album gedownload. Pixie lott heeft een aparte stem, wat mij altijd aanstaat. Het nummer ‘caravan of love’, die je hierboven ziet, vind ik ook heel leuk en mooi nummer.

 

Paloma Faith

Sinds kort heeft Youtube op de homepage het linkje ‘muziek’ staan. Hier staan ook aanbevelingen qua muziek. Daartussen stond Paloma Faith ‘Only love can hurt like this’. Ik vind dit nummer echt zo mooi, één van de mooiste nummers die ik ooit heb gehoord denk ik. Paloma Faith maakt ook acoustische versies van haar nummers, wat ik altijd heel fijn vind. Ik houd heel erg van acoustische muziek en luister ook vaker naar acoustische versies van nummers dan de originele. Paloma Faith heeft een heel erg aparte, zwoele stem. Haar muziek is een mix van soul en jazz invloeden. ‘Can’t rely on you’ vind ik ook echt een heel gaaf nummer van haar! (en dan natuurlijk vooral de acoustische versie)

 

Leighton Meester

Leighton Meester kennen we allemaal wel als ‘Blair’ van Gossip Girl. Ik wist dat ze in het verleden wel eens een nummer had gemaakt, maar daar was ik niet zo’n fan van. Een tijdje geleden vond ik het filmpje hierboven. Een cover van ‘Dreams’ van ‘Fleetwood mac’ samen met Dana Williams. Pas toen hoorde ik hoe goed ze eigenlijk kan zingen. Afgelopen oktober heeft ze een album uitgebracht met de single ‘Heartstrings’. Ik vind het fijn om naar haar muziek te luisteren en zing Heartstrings al mee!

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *