Nieuwe ontdekkingen – Recepten browniekoekjes

IMG_6339

Ik kwam dit recept tegen toen ik opzoek was naar recepten zonder melk, want toen had ik geen melk in huis. Die keer heb ik wat anders gemaakt, omdat bij dit recept het mengsel 4 uur in de koelkast moet. Gisteren maakte ik deze browniekoekjes!

Wat je nodig hebt;

  • 40 gram cacaopoeder
  • 200 gram suiker
  • 60 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Een beetje poedersuiker (voor over de koekjes heen)

Meng in een kom de cacao, suiker en plantaardige olie. Daarna de eieren 1 voor 1 erdoor kloppen en de vanille toevoegen. In een andere kom vermeng je de bloem, bakpoeder en zout, daarna ga je dit door het cacaomix roeren met bijvoorbeeld een spatel (niet mixen dus!). Het deeg afdekken en 4 uur in de koelkast bewaren.

Waar ik het recept van hebt stond dat ik er nu balletjes van moest rollen, maar dit lukte niet want mijn beslag was te vloeibaar. Toen pakte ik een ijslepel en deed het zo op een bakplaat. Dan strooide ik er een beetje poedersuiker over. Ongeveer 10 minuten in de oven. Laat ze dan ongeveer 5 minuten afkoelen en klaar!

IMG_6343

Het is echt heerlijk en makkelijk! Het enige probleem wat ik dus had was dat mijn beslag nog te vloeibaar was, maar het is me toch gelukt! Ook heb ik een beetje te grote koekjes gemaakt, maar achja.

Bron
3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *