Recently read #13 boek review Harry Potter #1 #2

_MG_0007

Deze twee boeken las ik eigenlijk voor Carry on en Aristotle and Dante discover the secrets of the universe, maar ik was er nog niet uit of ik reviews wilde maken van de Harry Potter boeken. Ik was bang dat ik bij elk boek in herhaling zou vallen of niet zoveel te zeggen had, maar dat is niet zo! Hier dan mijn review over de eerste twee boeken van Harry Potter.

_MG_0019

Boek review Harry Potter and the philosopher’s stone – J.K Rowling

Er gebeuren vreemde dingen als Harry Potter in de buurt is. Dingen die zijn verzorgers, de Dursleys, doet wankelen. Ze keuren heel sterk zijn vreemdheid af. Het is pas als Harry een brief krijgt, geleverd door een harige reus genaamd Hagrid, dat Harry de waarheid leert die zijn toekomst zal veranderen. Zijn ouders zijn vermoord door de kwade Lord Voldemort en hij is een tovenaar. Op Zweinstein ontdekt Harry een wereld van bezweringen, spoken, zwerkbal en vrienden die door alles aan zijn zijde blijven staan. Maar wanneer Harry hoort over een steen met grote machten, ontdekt hij dat zijn school zijn eigen donkere geheimen heeft en een avontuur van een legende begint.

Eindelijk ben ik begonnen met het lezen van Harry Potter! En wat is het leuk om te lezen zeg. Ik ben dan ook vol lof over het eerste boek natuurlijk. De avonturen zijn gewoon zo leuk en hoe ze vertelt worden ook. Ook al heb ik alle films wel een paar gekeken, toch bleef ik doorlezen en was het alsnog heel erg leuk om te lezen. Het is vooral handig hoe de hoofdstukken verdeeld zijn, namelijk per gebeurtenis. Daardoor weet ik nog precies wat er de laatste keer dat ik las gebeurd is. Bij andere boeken heb ik namelijk wel eens dat ik het boek de volgende dag weer lees en ik totaal ben vergeten wat er daarvoor gebeurt was. Ik vond het vooral heel erg leuk om te lezen over de bibliotheek en me voor te stellen hoe die eruit zou zien. Mijn favoriete personage tot nu toe is Dumbledore! De dingen die hij zegt en dan vooral op het laatst zijn echt goede quote’s. Bijvoorbeeld ‘The truth is a beautiful and terrible thing and should therefore be treated with great caution’. Mijn favoriete quote uit het boek naast ‘Harry, Yer a wizard’. Ook ben ik groot fan van Hagrid! Ik vind Harry af en toe een beetje arrogant maar ook weer heel dapper en een goede vriend. Ik verwachte nog veel leukere uitspraken van Ron. Misschien komen die nog? Ik ga tenminste maar weer snel verder met de serie.

Harry Potter and the philosopher’s stone is te koop bij bol.com en bookdepository

_MG_0045

Boek Review Harry potter and the chamber of secrets – J.K Rowling

Harry Potter ontvangt een dreigende waarschuwing van een huis-elf. Als hij terugkeert naar school aan het einde van de zomer zullen er verschrikkelijke dingen gebeuren. Maar Harry moet terugkeren. Zijn tweede jaar begint met een nieuwe verweer tegen de zwarte kunsten leraar, zwerkbal training en oude vijanden. Dan begint de waarschuwing waarheid te worden, als mysterieuze woorden op de muur worden geschreven, studenten aangevallen worden en Ron zijn zusje, Ginny, verdwijnt. En zo begint de zoektocht naar Salazar Zwadderich zijn erfgenaam, met mysterie wordt Harry verwezen naar een heimelijke kamer en een dodelijk schepsel bij zijn hart.

De tweede film is altijd al een van mijn minst favoriete Harry Potter films geweest en zo vind ik dit misschien ook wel het minst leuke boek uit de serie. Ik weet niet precies waar het door komt, ik vind het einde gewoon niet zo leuk en hoe alles in elkaar zit. Wel vind ik het begin echt super leuk in dit boek. Dat Ron en zijn broers Harry komen redden van de Dursleys en hij dan de rest van de zomer bij de Weasleys blijft. Ook dat Harry en Ron de auto stelen om zo naar school te vliegen, omdat ze de trein missen. Ook ben ik groot fan van Dobby, hij is zo schattig! Ik ergerde me ook aan Gilderey Lockhart. Echt geen leuke personage vind ik. Wel vind ik schattig hoe Ginny laat merken dat ze Harry leuk vind. Dat is in de film ook wel duidelijk,  maar niet zo duidelijk als in het boek. Naast het begin vond ik dat ook het leukste dat er best veel scenes in dit boek zitten die niet in de film zitten of bepaalde gebeurtenissen zijn anders in het boek. Daar was ik namelijk benieuwd naar! Alsnog natuurlijk een heel erg leuk boek, maar denk mijn minst favoriete Harry Potter boek.

Harry Potter and the chamber of secrets is te koop bij bol.com en bookdepository
One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *