Recently read #28 o.a review van Cress

review van cress

Deze keer een review van Cress en Harry Potter and the halfblood prince. Twee hele leuke en spannende boeken. Nu hoef ik nog maar 1 boek van de Harry Potter serie te lezen en dan kan ik ook the cursed child gaan lezen! Ook komen er 3 Ebooks over Hogwarts uit. Die ga ik sowieso ook lezen. Ook hoef ik nu alleen nog Winter te lezen van The lunar chronicles.

goedhp

Harry potter and the halfblood prince – JK. Rowling

Het land wordt geteistered door vreemde rampen en aanslagen en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onhellspellende mist. In de Ligusterlaan zit Harry Potter s’avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat Perkamentus hem bij de Duffelingen op komt zoeken en dat niet wachten kan tot Harrys terugkeer naar Zweinstein? Zou het iets te maken hebben met de oude profetie die Harry aan het eind van zijn vijfde schooljaar gehoord heeft? 

Harrys zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen…

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een Harry Potter boek had gelezen en moest nog Harry potter and the halfblood prince lezen. Ik zag overal the cursed child voorbij komen en daardoor kwam ik in de mood om Harry Potter te gaan lezen! Ik heb de film van dit boek niet zo vaak gezien als de andere films, dus ik  wist niet meer precies wat er allemaal ging gebeuren. Daardoor was dit boek zo leuk om te lezen! Ik was elke keer alsnog verrast. Het begin is gelijk leuk dat Harry opgehaald wordt door Dumbledore. Wat ik vooral leuk vond in dit boek is dat iedereen zo lekker aan het puberen is. In de films vond ik het minder duidelijk, maar Harry wordt in dit boek verliefd op Ginny en dat is zo schattig! Ook is Harry nog eigenwijzer in dit boek dan in alle andere boeken. In de films is het wel best duidelijk dat Ron en Hermoine elkaar leuk vinden, maar dat was ook echt heel leuk om over te lezen. Ik wist natuurlijk hoe het boek zou aflopen, maar ik was alsnog zeer ontroerd aan het einde van het boek. Dit is misschien wel mijn nieuwe favoriet!

Harry Potter and the halfblood prince is te koop bij bol.com en bookdepository

review van cress

Cress – Marissa Meyer

Cress groeide op als een gevangene met alleen netscreens als gezelschap. Ze is gedwongen om te doen wat koningin Levana van haar vraagt. Dat betekent het opsporen van Cinder, maar koningin Levana weet niet dat Cinder haar val aan het plotten is.

Van veel mensen is dit hun favoriete boek van The lunar chronicles, dus ik was zeer benieuwd naar dit boek! Er gebeurt zoveel in dit boek, dat ik gewoon niet meer weet wat er nou allemaal gebeurd is. Cress is het nieuwe personage in dit boek en ik vond haar vooral heel schattig. Ze is best kinderachtig en zeker in vergelijking met de andere personages. Ik vond het jammer dat je zo weinig van Scarlet ziet in dit boek. En dus ook heel weinig van Wolf en Scarlet. Cinder was weer super badass in dit boek! Ook was Cress wel badass, maar op een andere manier. Ze kan alles hacken en dat is ook super cool. Ik vond Thorne heel aandoenlijk in dit boek. Hij is niet meer zo stoer als in het vorige boek. Ik vind nog steeds Cinder en Wolf het leukst! Ik krijg nu wel een zwak voor Thorne. Ik vond wel dat ze allemaal onwijs veel geluk hadden de heletijd. Voor mijn gevoel ging alles te perfect. Ik moet wennen aan dat Cinder nu mensen kan laten doen wat ze wilt. Het einde was weer onwijs spannend en ik ben heel benieuwd naar Winter! Ik weet trouwens nog niet zeker of ik ook de novella’s wil gaan lezen..

Cress is te koop bij bol.com en bookdepository

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *