Recently read #36 o.a review van Harry potter and the cursed child

Review van harry potter and the cursed child

Ik heb deze keer een review van twee hele leuke boeken! Night owls is het favoriete boek van een vriendin van mij, dus die moest ik natuurlijk wel lezen. Je kon in dit artikel al zien dat ik Harry Potter and the cursed child had gekregen voor kerst! Ik las hem gelijk en ik kan alvast verklappen dat ik hem geweldig vond! Deze keer dus een review van Harry potter and the cursed child en Night owls.

goednoghtowls

Night Owls – Jenn Bennett

Het ontmoeten van Jack in ‘the owl’, de nachtbus van San Francisco, zet de wereld van Beatrix op zijn kop. Jack is charmant, woest aantrekkelijk en waarschijnlijk de gezochte graffiti artist van San Francisco. Beatrix begint te zien wie deze raadselachtige jongen echt is. Maar Jack verbergt nog veel meer en kan ze achter de waarheid komen?

Dit is het favoriete boek van Germaine, dus ik moest hem wel lezen. Ten eerste vind ik de kaft echt onwijs mooi! In Amerika heeft dit boek trouwens de naam ‘the anatomical shape of a heart’. De schrijfstijl vond ik gelijk heel erg fijn en ook de lente van de hoofdstukken. IK vond eigenlijk alle karakters wel leuk, maar vooral Heath, de broer van Bex, en natuurlijk Jack! Ik kon mij alleen niet zo goed inleven in bex. Ik miste wat bij haar karakter of zoiets, waardoor ik haar niet altijd even goed begreep. Ik vond het vooral heel erg leuk dat kunst een grote rol speelt in dit boek. Bij I’ll give you the sun vond ik dat ook heel erg gaaf. Ik vond het een heel erg leuk boek!

Night owls is te koop bij bol.com en bookdepository

review van Harry Potter and the cursed child

Harry Potter and the cursed child – J.K Rowling, John Tiffany en John Thorne

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Ik kreeg dit boek voor kerst en ik was zo enthousiast om aan dit boek te beginnen. Ik had al veel over dit boek gehoord en vooral heel veel slechte reviews. Daardoor waren mijn verwachtingen wel wat lager. Ten eerste vond ik het script heel makkelijk lezen en ook hoefde ik er helemaal niet aan te wennen. Ik vond gelijk Scorpius een onwijs leuk karakter! Ook Albus vond ik een leuk karakter en deed me toch ook wel heel erg aan Harry denken. Hij heeft net als zijn vader dat hij denkt dat hij alles aan kan. Scorpius is zo grappig en schattig! Hij maakte voor een groot deel dit boek voor mij. Het verhaal vond ik heel gaaf bedacht! Het boek las zo snel en makkelijk en het verhaal was spannend ,waardoor ik het heel snel uit las. Elke keer was ik weer benieuwd hoe het verder zou gaan. Al snel ging ik ook kijken of de karakters nog op hun karakters van vroeger leken en dat vond ik eigenlijk best wel. Vooral Ron was gewoon nog precies hetzelfde! Harry was wel wat verandert, maar dat is ook niet zo heel gek. Het verhaal bracht me niet geheel terug naar de Harry Potter wereld, maar toch voor even was ik weer in die wereld en ik heb er onwijs van genoten!

Harry Potter and the cursed child is te koop bij bol.com en bookdepository

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *