Recently read #41 review van fairest en stars above

fairest

Ik lees normaal nooit novellas van series, maar ik vond the lunar chronicoles zo’n leuke serie dat ik deze keer wel graag de novella’s wilde lezen. Er zijn 2 novella’s van the lunar chronicles. Je hebt Fairest en Stars above!

fairest

Fairest – Marissa Meyer

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. 
Wie is de mooiste van het land?

Pure het kwaad heeft een naam, verbergt achter een masker van bedrog, en gebruikt haar ” glamour ” om macht te krijgen. Maar wie is Queen Levana? Lang voordat ze paden kruist met Cinder, Scarlet en Cress in The Lunar Chronicles, leefde Levana een heel ander verhaal en een verhaal dat nooit is verteld. . .

De schrijfstijl en alles is natuurlijk super fijn en het boek leest super snel weg! Als je the lunar chronicles gelezen hebt dan weet je hoe gemeen queen Levana is. In dit boek krijg je een inzicht van hoe haar leven voor the lunar chronicles serie was. Je krijgt echt alles te weten over Levana. Hoe haar jeugd was en alles erna. Ik ergerde me eraan dat zowat iedereen om Levana heen inclusief Levana zelf zo gemeen was allemaal zonder reden. De enige reden is dat ze macht hebben en dat ook graag hebben. Voor mijn gevoel had haast niemand een gezond verstand. Hoe kan het dat mensen zo denken? Misschien in de eerste helft van het verhaal had ik nog wel sympathie voor Levana, maar verder in het verhaal kon ik dat echt niet meer opbrengen. Ik weet nou ook niet echt of ik Levana nou beter begrijp of juist niet en dat is juist het goede van dit boek!

Fairest is te koop bij bol.com en bookdepository

stars above

Stars above – Marissa Meyer

Het universum van de Lunar Chronicles houdt verhalen – en geheimen – die wonderlijke, wreed, en romantisch zijn. Hoe was Cinder haar aankomst in New Beijing? Hoe was het transformeren van een jonge man voor Wolf naar een killer? Wanneer realisteren Winter Jacin hun lot? Met negen verhalen – waarvan er vijf znooit eerder gepubliceerd zijn en een exclusieve nooit eerder vertoond fragment uit Marissa Meyer’s aankomende roman, Heartless, over de Koningin van Harten van Alice in Wonderland, Sterren Van De Hemel is van essentieel belang voor de fans van de bestseller en geliefde Lunar Chronicles.

Ik keek heel erg uit naar dit boek! Het zijn allemaal korte verhalen over verschillende karakters van the lunar chronicles en ik miste de karakter heel erg! Helaas, zoals vaker met boeken met korte verhalen, vond ik niet alle verhalen even leuk. Ik vond veel verhalen nogal saai eigenlijk. Mijn favoriete verhalen waren ‘The queens army’ over Wolf, “Carswell’s guide to being lucky” over Thorne,”The princess and the guard” over Winter en het laatste verhaal “something old, somehting new”. 4 van de 9 verhalen vond ik dus wel echt heel leuk! Je leerde die karakters veel beter kennen en het waren hele leuke verhalen. De andere verhalen waren dus niet zo heel erg boeiend helaas! Als je een novella wilt lezen van the lunar chronicles raad ik Fairest aan!

Stars above is te koop bij bol.com en bookdepository

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *