Recently read #49 – o.a History is all you left me

history is all you left me

Ik heb deze keer een review van twee hele goede boeken! History is all you left me van Adam Silvera is sowieso een nieuwe favoriet en ook The dream thieves en tweede boek in the raven cycle serie is een super goed boek! Wil je meer in detail weten wat ik van de boeken vond? Lees dan snel verder!

History is all you left me

History is all you left me – Adam Silvera

Wanneer Griffin’s eerste liefde en ex-vriend, Theo, overlijdt door een ongeluk, explodeert zijn wereld. Hoewel Theo naar California verhuisde voor college en samen was met Jackson, twijfelde Griffin er nooit aan dat Theo terug bij hem zou komen wanneer de tijd rijp was. Maar nu is de toekomst die hij voor zich zag niet meer mogelijk. Om het nog erger te maken, de enige persoon die echt zijn verdriet begrijpt is Jackson. Maar hoeveel steun ze ook aan elkaar hebben, met Griffin gaat het steeds slechter. Hij verliest zichzelf in zijn obsessieve dwanghandelingen en destructieve keuzes en de geheimen die hij bewaard heeft scheuren hem uit elkaar.

Afgelopen juni las ik ‘More happy than not’ van Adam Silvera  en dat was het eerste boek dat ik van Adam Silvera las. Ik vond het gelijk een heel erg leuk boek, maar dit boek vind ik denk ik nog veel beter! Naast dat het verhaal van dit boek heel goed is, zit vooral het verhaal heel erg goed in elkaar. Je hebt verschillende hoofdstukken; History hoofdstukken, dat zijn dus gebeurtenissen die in het verleden zijn gebeurd en Theo nog leeft en Today hoofdstukken die gewoon in tegenwoordige tijd zijn. Dat leest trouwens best fijn en helemaal niet verwarrend. Ik vind het vooral heel fijn dat alle karakters in dit boek heel echt aanvoelen, waardoor ik ook niet echt een favoriet karakter heb. Alle karakters zijn niet perfect en maken fouten en dat maakt ze zo menselijk! Ik vind Griffin een hele interessante jongen die inderdaad niet perfect is, maar dat ook weet en er ook iets aan doet. Ook zitten er een paar plottwisten in die ik echt niet aan zag komen! Echt een super mooi verhaal en ik wil heel graag Adam zijn andere boek “They both die at the end” lezen.

History is all you left me is te koop bij bol.com en bookdepository

The dream thieves – Maggie Stiefvater

De ley lines om Cabeswater heen zijn wakker gemaakt. Gevaarlijke magie is in opkomst. Niets zal ooit meer hetzelfde zijn voor Blue en Gansey. Ronan verliest zichzelf steeds meer en dieper in zijn dromen en zijn dromen dringen steeds meer en meer door in zijn echte leven. Gansey is thuis nodig en is aan het vechten om in Aglionby te blijven. En Adam? Hij heeft nieuwe vrienden gemaakt. Vrienden die dezelfde stukken van de puzzel zoeken als Gansey, Blue en Ronan.

The raven boys vond ik al een super goed en leuk boek, maar wel verwarrend, waardoor ik hem gelijk nog een keer gelezen heb en daarna begreep ik hem een stuk beter. The dream thieves, het tweede boek is nog steeds heel erg verwarrend. Niet zo verwarrend als het eerste boek, maar nog steeds waren veel dingen vaag en moest ik echt nadenken tijdens het lezen. Wat ook heel leuk is! In dit boek ligt de focus vooral op Ronan, wat ik leuk vond want ik vind Ronan een heel erg interessant personage. Ik vond het wel jammer dat daardoor de focus een stuk minder was op Blue en Gansey. Je vliegt echt door dit boek heen! Er gebeurt zoveel tegelijkertijd. Er is nooit een saai stukje, alleen af en toe verwarrende stukjes. Ook is dit boek een stuk spannender dan het eerste boek. Er zaten ook echt mooie stukjes in dit boek. Je raakt echt gehecht aan de personages. Wel vond ik het raar dat vooral Maura een persoon in dit boek vertrouwt en ik begrijp dus nog steeds niet waarom ze hem gelijk vertrouwde. Ik ben super benieuwd wat er allemaal in het volgende boek gaat gebeuren!

The dream thieves is te koop bij bol.com en bookdepository

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *